Preokret u NPS oko potpisa za smenu leskovačkog gradonačelnika, Zdravković iznenađen

Posle 24 sata od zajedničke press konferencije dela opozcije, iz Nardnog pokreta Srbije (NPS) Leskovac stiglo je saopštenje u kome se navodi da Predesedništvo NPS u ovom gradu još nije doneo odluku o prikupljanju potpisa za smenu gradonačelnika Leskovca.

Saopštenje prenosimo u celosti:

 “Kako javnost ne bi bila obmanuta obveštavamo građane Leskovca da NPS Leskovac još uvek nije donelo odluku o učešću u akciji prikupljanja potpisa za sazivanje sednice skupštine Grada o kojoj bi se odlučivalo o ostavci gradonačelnika. Kako smo iz medija saznali da će se u našim prostorijama prikupljati potpisi a dogovoreno je da se na jučerašnjoj konferenciji samo najavi akcija iako su lideri GG ,,Za Leskovac zajedno” znali da mi imamo sastanak u ponedeljak i obavešteni su da ćemo tada doneti konačnu odluku, oni su ipak izneli detalje te akcije.

Odbornici NPS Leskovac su potpisali inicijativu iako su za tu inicijativu saznali iz medija a da se pre toga niko nije konsultovao sa nama. NPS Leskovac smatra da je ova akcija vrlo ozbiljan poduhvat i da se treba uključiti svi relevantni opozicioni činioci to jest, sve opozicione stranke koje su učestvovale u izborima, nisu se prodale a nisu odstupale od zajedničkog cilja a to je svrgavanje ove vlasti, sve grupe građana, nevladine organizacije, pojedinci to jest svi činioci političkog javnog života u Leskovcu. Neozbiljno je da se jedna ovakva akcija organzizuje samo posle jednog sastanka na kome bi treba da prisustvuju svi činioci opozicionog političkog života u Leskovcu. NPS Leskovac je ozbiljna politička organizacija u kojoj ne može ni jedan čovek da samostalno donese odluku o ovako bitnim temama već to radi nadležni organ tj. Gradski odbor. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o odluci gradskog odbora po ovom pitanju.

Što se same ostavke tiče moralno bi bilo da sam gradonačelnik da ostavku jer je i sam rekao da ako bude umešan on ili neko od njegovih saradnika u bilo kakvu aferu da će dati ostavku. Ali, kako živimo u vremenu i zemlji gde se reč ne poštuje, nismo ni očekivali da će gradonačelnik ispuniti ni prvo ni zadnje obećanje”, navodi se u saopštenju Predsedništva NPS Leskovac.


Lider GG Za Leskovac zajedno Nenad Zdravković kazao je za Jugmediu da je iznenađen ovim potezom budući da se o tome razgovaralo na zajedničkom sastanku i da je njihov predstavnik juče bio na konferenciji za medije gde je najavljeno prikuplajnje potpisa.

On je još kazao da ta GG neće odustati od prikupljanja poptisa. 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Providno
07.07.2024. 22:51

Ovi su smesni da nema dalje. Potpisali, pa nisu znali da su potpisali. Bili na sastanku pa nisu znali da su bili na sastanku. Bili na konferenciji pa nisu znali da su bili na konferenciji. Hoce ostavku pa izgleda da nece ostavku. Strasno

P.P. Njegoš
07.07.2024. 23:10

Vizantija sada nije drugo
no prćija mlade Teodore:
zvijezda je crne sudbe nad njom.

NPS Leskovac sad nije drugo
no prćija Neše ….:
zvijezda je crne sudbe nad njom.

Činjenica
08.07.2024. 05:47

Ajde Nese ne lupaj. Nemas urbani, demokratski potencijal i nema sta da trasiz vise u politici. Jednom Bobiste, ceo zivot Bobiste.

filip
08.07.2024. 10:48

Gde smeju . Zavetnici 2 sa primesom SpS-a