Jovanović: Reč može da bude za nekog prekor, otrov, za nekog i lek. Pažljivo birajte reči a sve u funkciji ostvarivanja svoje asertivnosti

U organizaciji Tima za mentalno zdravlje mladih iz Leskovca, u Digitalnom kulturnom centru danas su govorili na temu mentalnog zdravlja, kao i o aktivnostima u okviru projekta „Hej, tu smo! Nacionalni program za unapređenje mentalnog zdravlja mladih“.

Psihijatar Opšte bolnice Leskovac Tatjana Jovanović ocenila je da se psiholozi koji se bave mentalnim zdravljem, slažu u tome da je nagrada jedan od načina da se oblikuje ponašanje malog deteta i svakako za većinu nagrađivanje je najznačajniji motivacioni faktor da se nastavi u jednom pozitivnom smeru za dobrobit pojedinaca, ali i dobrobit društva.

Podsetila je da grad Leskovac ustanovio još 2013. godine praksu nagrađivanja učenicima i studentima, kao i da će odluka o nagrađivanju biti završena početkom sledeće nedelje.

„Reč može da bude za nekog prekor, otrov, za nekog i lek.  Pažljivo baratajte, birajte reči a sve u funkciji ostvarivanja svoje asertivnosti. Asertivnost prepoznavanja vlastitih emocija čak i kada su one nelagodne i potrebno je o njima pričati, osetljivost se manifestuje i kada shvatate da vam je naneta neka nepravda kada želite da ostvarite svoja prava. U tom smislu morate da naučite da bez agresivnih istupa, isto tako i bez povlačenja i istupanja vaših ciljeva,  i ideja uspostaviti komunikaciju sa drugim ljudima. To je umeće vladanja sobom, odnosno prepoznavanje sopstvenih potreba ali i prepoznavanje određene  interakcije sa drugim ljudima“, istakla je Jovanovićeva.

Ispred Tima za mentalno zdravlje mladih obratio se direktor Centra za socijalni rad, Predrag Momčilović i istakao je da je grad Leskovac pokazao aktivno učešće tokom prve faze projekta kroz formiranje Tima, čiji prevashodni cilj je edukacija srednjoškolaca na temu mentalnog zdravlja.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare