GG “Za Leskovac-zajedno”: Direktor Doma zdravlja nije negirao dug od milijarde, a najviše se pravdao za nezakonito trošenje novca

Povodom jučerašnjeg saopštenja iz Doma zdravlja Leskovac, koje je potpisao direktor Slaviša Božić, a saopštenje je bila reakcija na iznete nepravilnosti u poslovanju, GG “Za Leskovac—zajedno, oglasila se sada saopštenjem u kome se navodi da direktor nije negirao njihove tvrdnje da će građani Leskovca naredne godine platiti milijardu dinara, već ga je “bilo sramota”, pa je najviše pokušao da opravda trošenje novca preko računa Službe za stomatologiju.

U nastavku saopštenje u celosti:

“Na konferenciji za štampu održanoj 28.09.2024.godine, predsednik Odborničke grupe „Za Leskovac – ZAJEDNO“ Cakić Nebojša je kao najvažniju činjenicu istakao, da će grad Leskovac, zbog korupcije i nesposobnosti šampiona korupcije Gorana Cvetanovića i direktora Doma Zdravlja Leskovac Slaviše Božića, biti u obavezi da iz budžeta grada u toku 2025. godine isplati oko milijardu dinara na ime dugovanja Doma Zdravlja, odnosno da je svaki punoletni građanin Leskovca zadužen sa oko 10.000,00 dinara zbog navedenog duga.

Navedenu činjenicu direktor Božić ne demantuje, ne negira da će građani Leskovca platiti dug ustanove na čijem čelu je duže od jedne decenije, niti da je taj dug u visini od jedne milijarde dinara (možda je i veći?), iz čega se može zaključiti da i on potvrđuje izrečenu konstataciju.

Sve ostalo što je izrečeno na navedenoj konferenciji za štampu, što su mediji i korektno preneli, se nalazi u Izveštaju DRI objavljenog 06.09.2024. a posebno naglašavamo da je dato NEGATIVNO MIŠLJENJE O PRAVILNOSTI POSLOVANJA, zato što poslovanje nije u skladu sa zakonom, drugim propisima, datim ovlašćenjima, i za planirane svrhe, pri čemu su na 143 strane obrazložene nezakonitosti i nepravilnosti u poslovanju Doma Zdravlja Leskovac.

Ilustracija

Direktora je sramota što je otkriveno da je nezakonito uzimao dodatni novac (kao i Upravni odbor i pomoćnici direktora), pa se najviše bavi pravdanjem načina na koji su trpali novac u svoje džepove, pa zato citiramo navode na strani 99 Izveštaja DRI: -“Otkrivena nepravilnost: Dom zdravlja Leskovac je u toku 2023.godine koristio namenski podračun za usluge stomatologije otvoren kod Uprave za trezor za naplatu sopstvenih prihoda koji nisu prihodi od stomatologije u iznosu od najmanje 122.000,00 dinara i za isplatu rashoda koji nisu nastali obavljanjem stomatološke delatnosti u iznosu od najmanje 2.568.000,00 dinara, što nije u skladu sa odredbama člana 56a stav 7 Zakona o budžetskom sistemu”. Kao i na strani 100 Izveštaja DRI: “Otkrivena nepravilnost: Dom zdravlja Leskovac je u 2023.godini donosio rešenja o stimulaciji na mesečnom nivou i po tom osnovu isplatio stimulaciju u bruto iznosu od 1.261.000,00 dinara sa namenskog podračuna za usluge stomatologije, što nije u skladu sa članom 12. Zakona o platama u državnim organima i javnim službama i članom 8. Pravilnika o stimulativnom nagrađivanju zaposlenih u domu zdravlja Leskovac i člana 56. Zakona o budžetskom sistemu”.

Pametnom dosta, a podsećamo da su skoro i gradonačelnik i njegov pomoćnik govorili da nije pokrenut nikakav krivični, ni prekršajni postupak, pa smo videli, a bogami tek ćemo i da gledamo, kako se to završava.

Leskovac, 02.10.2024. Grupa građana „Za Leskovac – ZAJEDNO“”.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Potop
02.10.2024. 15:46

Krađa je legitimno sredstvo plaćanja onih čije je zalaganje na vlast dovelo ovaj devijantnog sistem i što pre mu se stane za vrat to će pre Srbija da krene napred.Lažova licemera siledžija nepismenih na vodećim pozicijama100% i te i takve koji su napravili ovakvo okruženje što pre odstraniti jer to je tumorno tkivo ovog naroda koji u celini ako je pametan ne bi trebao da prođe kao narodi kojih danas nema a tome smo blizu i ako nastavimo ovako biće samo nekolicine koji su se napljačkali i asimirali u druge narode a šta će svi ostali neka se zapitaju oni koji imaju imalo mozga.