U Vlasotincu Dečja nedelja počela izložbom u znak sećanja na Bogdana i Ogija

Povodom obeležavanja Dečje nedelje u Kulturnom centru Vlasotince otvorena je izložba nagrađenih radova likovnog konkursa „Stih za Ogija i Bogdanovo pero“, koji je organizovalo Udruženje „Bezbedno dete“ za učenike osnovnih i srednjih škola. Ova manifestacija je nastala u znak sećanja na dečaka Bogdana Gavrilovića i njegovog druga Ognjena Kocića, koji, nažalost, nisu više među nama.

Izložba je otvorena pesmom o malom Bogdanu, „Bogdan je moje ime“ koju je kazivala Kristina Petrović, učenica Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

 

U ime Kulturnog centra Vlasotince i Bogdanove porodice, obratila se direktorka Maja Marković, koja je zahvalila svim prisutnima i učesnicima konkursa.

„Iz našeg nemerljivog bola proistekla je ova lepa manifestacija, koja okuplja decu svih uzrasta da pišu i slikaju, da stvaraju, da svojom ljubavlju koju prenose kroz svoje radove, čuvaju sećanje na ove divne dečake. Hvala svim učesnicima konkursa, posebne čestitke nagrađenim učenicima. Kulturni centar je pripremio nagrade za najuspešnije likovne stvaraoce, ali i male poklone za sve učesnike konkursa u znak sećanja na naše ovogodišnje druženje. Ispred Kulturnog centra i kao Bogdanova teta, ja Vam se od srca zahvaljujem što kroz svoju pesmu i crteže čuvate vaše drugove od zaborava“, direktorka Maja Marković.

Na likovnom konkursu „Bogdanovo pero“ nagrađeni su učenici u tri kategorije.

U kategoriji učenika srednjih škola nagradu je dobila Aleksandra Mitov, učenica Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

This slideshow requires JavaScript.

Od petog do osmog razreda prvu nagradu je osvojila Una Gligorijević (OŠ „Siniša Janić“), drugu Teodora Stamenković (Razvojno-kreativna radionica „Svetlost“) i treću Antić Jovan (OŠ „Dušan Radović“).

Uzrasna kategorija od prvog do četvrtog razreda – prvu nagradu osvojio je Milija Mihajlović, drugu Dunja Stanković i treću Teodora Milenković. Svi učenici OŠ „8. oktobar“ u Vlasotincu.

Specijalnu nagradu žiri je dodelio Danki Stojković, najmlađem učesniku konkursa.

Prispele radove ocenjivali su profesori likovne kulture: Jugoslav Stanković, Bojan Stanković i Bojan Konstantinović.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare