DAN GRADA LESKOVCA – URUČENI UGOVORI MLADIM NADAMA

Jelena Videnović je za 6 godina na fakultetu primila mnoga odličja, ali su joj najdraža ona iz Leskovca

Uručenje ugovora o nagradama najboljim učenicima, studentima i sportistima deo je obeležavanja Dana grada Leskovca još od 2013. godine, a ove godine nagrađeno je 199 mladih ljudi iznosima od 30 do 100 hiljada dinara. Ugovori su uručeni u dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Ovi mladi ljudi, koji su se u ime dobitnika obraćali, a reč je o dvema studentkinjama, pokazali su da su opravdali nagrade. Jedna od njih, Jelena Videnović, završila je studije Medicinskog fakulteta u Nišu sa prosečnom ocenom 10.

„Ovaj dan nije proslava samo naših individualnih postignuća. To je proslava duha naše zajednice, posvećenosti i srećne budućnosti“, rekla je, naglašavajući da je sve ove godine, pored podrške porodice, imala podršku i od grada Leskovca. Takođe je bila dobitnik brojnih stipendija, poput Republičke stipendije, stipendije Odiseja i drugih, ali joj je najdraža ova koju šesti put dobija od Leskovca. Rekla je da je kao najbolja imala priliku da putuje po svetu i na stručnim skupovima.

Obratila se i Anđela Milenković, student druge godine Mašinskog fakulteta u Nišu, koja je, između ostalog, rekla da je kao „vukovac“ išla na nagradnu ekskurziju i da se nada da će se videti i naredne godine.

„Današnji datum je veoma važan za naš grad. Danas slavimo pobedu nad svima onima koji su pokušali da nas razore. Slavimo budućnost, a vi ste lica naše budućnosti“, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je podsetio da se nagrade dodeljuju dva puta godišnje, na dan Svetog Save i na Dan grada, i govorio o ogromnom uspehu Leskovca, gledajući ga ovoga puta kroz uspešne mlade ljude okupljene na jednom mestu.

„Od 2013. godine iz budžeta grada izdvojeno je 178,5 miliona dinara, nagrađeno je preko 5.528 naših najmlađih i najtalentovanijih. Nagrade su od 30 do 100.000 dinara. Među nagrađenima je i 25 učesnika Specijalne Olimpijade Srbije, deca koja su osvojila prva tri mesta“, kazao je, nabrajajući sve ostale stimulacije za mlade lidere koje se daju iz gradskog budžeta.

Posle toga, gradonačelnik Goran Cvetanović i njegova zamenica Lidija Dimitrijević uručili su ranije potpisane ugovore o donacijama mladim nadama.

Inače, domaćini skupa bili su Jana Krstić i Pavle Kostić u ime Kancelarije za mlade talente Leskovca, a skup je počeo himnom Srbije.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare