Radmila Djordjević, vlasnica Frizerskog salona "LA&LA" iz Pirota 

Iz Lalinog salona dame izilaze sa fensi frizurama

"Bez stalnog ulaganja i usavršavanja nema napretka u poslu"

Vlasnica Frizerskog salona „LA&LA“ iz Pirota Radmila Djordjević, koju mnogi Piroćanci znaju kao frizerku Lalu, od malena je maštala da postane ženski frizer. Završila je Srednju školu za negu lepote u Beogradu i već 15 godina se bavi ovim zanatom. Planira da sve to pretoči u porodični biznis. Zahvaljujući podršci Filijale NSZ i Grada Pirota uspešno pliva u preduzetničkim vodama a mnogi je znaju i kao pokretača i učesnika mnogobrojnih humanitarnih akcija.

“Frizerski zanat me zanimao još od malih nogu ali u tom periodu u Pirotu nije bilo frizerske škole, tako da sam završila Tehničku školu i ubrzo po završetku upisala vanredno Srednju školu za negu lepote u Beogradu. Uporedo sa školom sam krenula da obavljam praksu u tadašnjem  Frizerskom salonu Industrije odeće ‘Prvi ma’. Po završetku škole sam počela da radim u jednom lokalnom salonu ali udaja, troje dece i odluka da se posvetim svojoj porodici u narednih desetak godina nije umanjila moju želju da se bavim ovim poslom. Kod moje drage mentorke i koleginice Vere sam završila stručnu praksu i bila još godinu dana u radnom odnosu. Tek posle toga sam se usudila da pokrenem sopstveni biznis. Uz veliku podršku mog supruga Bojana i porodice rešila sam da konkurišem preko  Filijale NSZ, dobila sredstva i započela svoj put preduzetništva”, priča za Jugmedia Djordjevićeva.

Dodaje da je od samog početka forsirala timski rad.

„Posećivala sam seminare, ulagala u svoje znanje i usavršavala svoje veštine. Kao i u svakom poslu ako želiš da napreduješ moraš da budeš u toku sa trendovima i novitetima, priča ona.

Ove godine je  15 godina od kako je pokrenula svoj biznis.

U salonu su česte promocije

“Trenutno u Salonu osim mene rade i moja ćerka, jedna koleginica je na porodiljskom a jedna na stručnoj praksi, a sin će konkuisati za samozapošljavanje. Više puta su u mom salonu održavani seminari i edukacije gde su pored mog tima bili i kolege i koleginice iz Pirota i okoline”, priča s ponosom.

Jedna u nizu od humanitarnih akcija u Pirotu

Napominje da ima odličnu saradnju sa Akademijom Oksford iz Beograda i Akademijom Edukativa, koja ima svoje ogranke u Beogradu i Novom Sadu, kao i Srednjom stručnom školom u Pirotu u kojoj je jedne školske godine bila nastavnik stručne prakse, budući da ova škola ima zanimanje frizer.

“Takodje moram da pomenem prvu humanitarnu akciju koja je pokrenuta i održana u mom salonu. Mogu slobodno da kažem da je ujedinila i udružila nas frizere iz ovog grada”.

Zbog svojih humanitarnih akcija, Lala je uvek zanimljiva novinarima

Prošle godine je konkurisala na konkursu Grada Pirota za žene preduzetnice i dobila sredstva koja je uložila u opremu salona.

“To je bio veoma značajni doprinos, s obzirom da je potrebno izdvojiti velika sredstva kako bi se opremio i modernizovao jedan salon sa više zaposlenih. Imam odličnu saradnju i sa Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu gde povremeno i po potrebi konkurišem za stručnu praksu. Nedavno sam konkurisala preko Helpa za obuku na 6 meseci. Jedan mladi čovek će dobiti šansu da se obuči kod nas u salonu. U mom salonu sam organizovala i obuke za pripadnike romske nacionalne manjine  u saradnji sa Akademijama Oksford i Edukativa iz Beograda i Novog Sada. Moji dalji planovi su da sve ovo što sam gradila ovih 15 godina pretočim u porodični biznis sa uvodjenjem novina i usluga na što većem nivou”, kaže Radmila Djordjević.

Lalin salon se nalazi u centru grada, ali to nije razlog što je on uvek pun, već što ova dama prati savremenen svestke trendove svoje struke, pa iz njenog salona pripadnice nežnijeg pola izilaze sa modernim frizurama, frizurama za svaku priliku.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare