Kako je vlasnica Studija za negu noktiju „Nail art studio Neila“ Nela Antić hobi pretvorila u posao

Neguje nokte damama od 18 do 70 godina

Ima stalne i dugogodišnje mušterije koje se uvek rado vraćaju. Ona već četiri godine neguje nokte i ruke damama starosti od 18 do 70 godina. Ona je Nela Antić, vlasnica Studija za negu noktiju „Nail art studio Neila“ iz Pirota . Antićeva ima 44 godine, udata je i majka ćerke od 20 i sina od 14 godina.

U lokalu u Trgovačkom centru „Guševica“ u starom delu grada dočekaće vas ljubazna vlasnica Studija, jedna od uspešnijih pirotskih preduzetnica, nasmejana i ljubazna. U pauzi između dve mušterije, Antićeva priča da je sve počelo kao hobi pre osam godina. Ističe i da je za opremanje Salona, koristila subvencije NSZ, Grada Pirota i HELP-a.

Naša sagovornica završila je Ekonomsku školu u Pirotu, ali nikada nije radila u struci na poslovima ekonomskog tehničara. Radila je jedno vreme kao prodavačica u kiosku a onda odlučila da krene u preduzetničke vode.

„Studio je zvanično registrovan u avgustu 2020. godine. U njemu pružam kozmetičke usluge- geliranje noktiju, gel lak, izlivanje noktiju. Radim dakle, sve što podrazumeva negu noktiju i ruku. Ovim kozmetičkim poslom bavim se oko 8 godina. Najpre je to bio hobi a onda je hobi postao moj posao“, kaže ona.

This slideshow requires JavaScript.

Da krene ozbiljnije da se bavi kozmetičkim uslugama, nije izostala pomoć.

„Najpre sam od Filijale NSZ U Pirotu 2020. godine dobila pomoć od 250.000 dinara za samozapošljavanje i to mi je dosta značilo na samom početku da platim doprinose i krenem“, priča.

Dodaje da je 2023. godine od HELP-a dobila pomoć u opremi čija je vrednost oko 3.000 evra.

„Dobila sam sto, radni sto za manikiranje, aspirator, mašinu za manikiranje, lampu. Tada sam renovirala Salon. Ta podrška mi takođe mnogo znači“, priča Nela.

Ove godine na konkursu Grada Pirota za žensko preduzetništvo dobila je subvenciju od 200.000 dinara.

„Od tih para uz pomoć Grada i sopstveno učešće, kupila sam još jedana aspirator i jednu mašinicu. Cilj mi je, a to sam htela i ranije, da otvorim još jedno radno mesto. Ova pomoć Grada nama ženama preduzetnicama puno znači, istina ima dosta posla oko prikupljanja dokumentacija, ali se sve to na kraju isplati. Ovaj posao se isplati i od njega može da se živi. Potrebno je puno odricanja i žrtvovanja da steknete ugled kod mušterija i da opstanete na tržištu jer je u ovom poslu velika konkurencija u gradu a malo je registrovanih a više neregistrovanih lokala koji se bave kozmetičkim uslugama. Naglašavam da je pomoć Grada od velikog značaja za dalji razvoj preduzetništva, a posebno ženskog. Imam odličnu saradnju sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota“, kaže Antićeva.

Ističe da bi opstala u ovom poslu potrebno je i stalno usavršavanje.

„Idem stalno na edukacije. Imam sertifikate sa edukacija kod Sergeja Labruhina u Beogradu i Zrinke Vuksan Bolanče u Beogradu. Dakle, moraju da se prate savremene tendencije da bi se opstalo u poslu, ističe ona.

Ambiciozni planovi

Kao i svako ko je u svetu privatnog preduzetništva, tako i Nela, planira da unapredi svoj posao. Jedan od planova je edukacija devojaka i žena koje se bave ovim poslom i žele da usavrše svoje znanje.

„U mom lokalu planiram edukaciju zainteresovanih za ovaj posao a interesovanje već postoji. Uz to, planiram da zaposlim još jednu radnicu, jer osim mušterija iz Pirota i Pirotskog okruga, u Studio dolaze i žene koje žive u inostranstvu a odmor provode u našem kraju“, kaže nam Nela.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare