Sindikalci najavljuju obustavu rada u petak i skraćene časove u školama od ponedeljka

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da će u petak, 1. novembra stupiti u potpuni štrajk, kada će obustaviti rad u školama.

„Od ponedeljka, 4. novembra, časovi će biti skraćeni na 30 minuta, a predškolske ustanove će prijem dece vršiti od 9 sati“ ističu u tom saopštenju.

Njihovi zahtevi su sledeći:

  1. Hitan nastavak razgovora u vezi poštovanja potpisanog Protokola
    – Usvajanje izmena i dopuna Krivičnog zakonika RS
    – Isplata Novogodišnje nagrade u skladu sa PKU
  2. Hitno otpočinjanje pregovora o ceni rada u 2025. Godini
  3. Početak pregovora o izmenama i dopunama Posebno kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lesko
21.10.2024. 21:54

Ovi tzv.nastavnici lrvo da vrate cast i ugled i novo skolstvu da sednu zagreju stolice naorave kvalitetan plan i program pa onda da traze svoja prava ali prvo da ispune casno i posteno svoje obaveze….sta ako cela srbija povuce decu iz skola vrtice i sl sta ce onda i kome da predaju teorijaki ti isti nastavnici postali bi socijalni slucaj….izgubilo sve svoju meru rade poso reda radi gledaju da privatno odrze neki cas da ih neko podmiti i sl….uvesti eksterne kontrole i kaune za neodgovorne nastavnike…dok drzava ne udari po dzepu nema skolstvu boljitka…u sve pore zasla politika pa niko na nikog nesme da udari zarad nekakvog bednog glsa…dajte zakon pravilnil i struku a politika van institucija dajte veca prava direktorima ali i obavezu da poalzu racune pa da vidimo tad ko ce koga da prekriva