Još dve porodice dobile kuće sa okućnicom u dva sela u pirotskom kraju

Foto: Ilustracija

Mila Mladenović iz Pirota dobila je ugovor za kuću sa okućnicom u Velikom Jovanovcu, a Nemanja Cvetković za kuću u selu Vranište. Od početka programa, 41 mladi bračni par dobio je ovakve donacije u pirotskom kraju. To su, kako je rečeno, kolone za ponos.

Ugovori su uručeni u Ministarstvu za brigu o selu, gde je ministra ministar Milan Krbabić kazao da je ukupno podeljeno 209 ugovora, a od početka programa 3.309 domova mladim bračnim parovima.

„Jug se budi, ali se sever ne da“, izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu nakon zasedanja Komisije za dodelu seoskih kuća.

Među opštinama na jugu Srbije koje će dobiti nove stanovnike su i Vladičin Han i to. Čak, pet pordica, zatim Prokuplje sa četiri i Blace sa sa četiri porodice. Inače, pomoćnik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović je potpisao ugovore ispred pirotske lokalne samouprave sa ministrom Krkobabićem.

Zanimljivo je da su se za kuću na selu odlučila i jedna Bepgrađanka, koja želi da pobgne od buke, ali i jedna šestočlana porodica.

Slika sela u Srbiji nastavlja da se menja i da se život vraća u do juče zaključana i zapuštena domaćinstva. Uskoro će nove komšije dobiti žitelji sela u 66 opština i gradova, od Šida i Kikinde, preko Aranđelovca i Valjeva kojima su ovo prve ovogodišnje prijave, pa do Pirota i Dimitrovgrada.

Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom traje do 1. novembra. Time se ciklus za ovu godinu završava, ali se program nastavlja već početkom naredne, 2025. godine.

(Izvor: Pirotske vesti, sajt Ministarstva)

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare