Prepolovljene cene za investitore

LESKOVAC – Direkcija za urbanizam i izgradnju u Leskovcu skoro je prepolovila naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za potencijalne investitore, potvrđeno je danas agenciji “juGmedia” u tom gradskom preduzeću.

Vlasnici  budućih proizvodnih objekata ranije su, na primer, plaćali 5.203 dinara po kvadratu, a ubuduće će plaćati 3.110 dinara. Za kvadrat komunalnog opremanja vlasnici komercijalnih obejekata izdvajali su 7.259, a sada 4.240 dinara, dok je za stambene objekte veće spratnosti cena pala sa 3.669 na 2.450 dinara po kvadratu.

Ove sume mogu dodatno biti manje za, čak, 30 odsto ako se ceo iznos plati u gotovom i manje za još 10 do 20 odsto po svakom novoprimljenom radniku.

Za tri godine ovo je treće smanjenje cena komunalnog opremanja građevinskog zemljišta, a u Direkciji tvrde da je sa najnovijim padom cena Leskovac postao najeftiniji i najkonkuretniji  grad na Koridoru 10 u ovoj oblasti.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.