Amerikanci kupili kasarnu Bubanjski heroji

NIŠ – Američka kompanija „Clean earth capital“ kupila je  15 hektara zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji u Nišu po početnoj ceni od 1,5 miliona evra. Na ovom kompleksu prema rečima direktora i suvlasnika kompanije Filipa Harolda Beja u narednih 10 godina sagradiće  kompleks hotela, šoping mola, univerziteta i stambenih zgrada.

Početna cena na konkursu bila je 1.014 dinara po kvadratnom metru, dok je „Clean erath capital“ kupio po ceni od 1.020 dinara. Više od 50 posto kupljene zemlje biće iskorišćena za izgradnju stanova. Gradiće se i Univerzitet ali za sada ne saopštavaju ime potencijalne obrazovne ustanove

“Univerzitet će se baviti primenjenim naukama, elektronikom, projektovanjem. Imaćemo apartmane za prodaju i za iznajmljivanje. Nećmo graditi luksuzne stanove u prvih 6 godina, fokus će biti na srednjoj klasi. U okviru kompleksa će svakako biti i stanova namenjenih iznajmljivanju studentima”, naveo je Bej.

Kasarna “Bubanjski heroji” pripala je Gradu kao deo dogovora sa Vojskom Srbije o razmeni nepokretnosti

Na konkursu za prodaju kasarne stigle su dve ponude, ali je komisija odbacila jednu jer “nije poslata na pravu adresu”, niti je bila navedena katastarska parcela za koju se dostavlja ponuda.

 Clean earth capital Serbia, preduzeće koje je formalno kupilo kasarnu, registrovano je u Nišu pre nepunih mesec dana, a u vlasništvu je Clean erath capital sa sedištem u Kaliforniji.