Autobus blokirao put na 35 sati, nakon pisanja medija izvučen za 10 minuta

Autobus „Niš ekspresa“, koji je u selu Džigolj zbog snega ostao zaglavljen i više od 35 sati  i potpuno blokirao put put Prokuplje-Ribarska banja, jutros je izvučen za svega 10 minuta.

Dolazili su predstavnici Niš ekspresa i pokušali da ga pomere,ali nisu uspeli, a ova situacija koja se desila u samom selu onemogućila je da određeni broj meštana  svojim vozilima stigne do kuća, piše Prokuplje na dlanu.

Tek nakon pisanja medija, autobus koji je više od 35 sati potpuno blokirao saobraćaj, izvučen je jutros,a  kako svedoče meštani taj posao je trajao svega desetak minuta i bilo je dovoljno da par ljudi sa lopatama potkopa ispod autobusa.

“Do ovoga ne bi ni došlo da su gume adekvatne. Ove što su na autobusu su letnje. I eto, vidite, začas su ga odglavili, samo je bilo potreno da dođu”,  komentariše meštanin ovog sela koji je svedok jutrošnjeg otkopavanja autobusa.

Član Gradskog veća Prokuplja zadužen za infrastrukturu Žarko Koprivica rekao je da su oni još juče izašli na teren, ali da vozač nije bio kraj autobusa i nisu mogli da učini ništa.

“Eto, tek kada se podigla gungula, oni su došli, iako smo zvali više puta. Autobus je tu dva dana i potpuno je blokirao put. Deca iz tri sela, koja su vezana za ovaj put nisu išla u školu”, kazao je predsednik Mesne zajednice Džigolj Ivan Marković.

Inače, autobus se zaglavio sredu u 16 sati i ostao sve do danas i potpuno presekao ovu saobraćajnicu, te su putnici morali da izađu i nastave pešice.

Foto: Prokuplje na dlanu