Bazeni na „Čairu“ ponovo rade, za vikend besplatno kupanje

NIŠ – Zatvoreni bazeni Sportskog centra „Čair“ danas su ponovo otvoreni za kupače, pošto je okončana prva faza njihove rekonstrukcije.
Bazeni će ubuduće, kao i

do sada, raditi svih sedam dana u nedelji, a povodom završetka prve faze rekonstrukcije, posetioci će na poklon dobiti besplatno kupanje predstojećeg vikenda, i to u periodu od 12 do 18 časova, najavljeno je na konferenciji za novinare koju je održal rukovodstvo SC „Čair“ i grada Niša.
Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić podsetio je da je za rekonstrukciju dečijeg, rekreativnog i olimplijskog bazena grad ove godine iz kredita obezbedio 70 miliona dinara.
„Obnova zatvorenih bazena je bila preko potrebna jer se na njima od otvaranja 1989. godine ništa ozbiljnije nije radilo. Bazeni su bili u takvom stanju da je postojala opasnost da se noseći stubovi uruše i da propadnu u podrum“, kazao je dr Perišić.
On je podsetio da na zatvorenim bazenima podno grejanje nije radilo poslednjih deset godina, a klima komore poslednjih osam godina.
Gradonačelnik Niša je najavio da će naredne godine biti rekonstruisana čelična konstrukcija bazena i stakleni portali.
Direktor Sportskog centra „Čair“ Dragan Perić je istakao da su ove godine na zatvorenim bazenima postavljene dve nove klima kmore, zamenjene vodovodne i kanalizacione instalacije i izgradjeni novi sanitarni čvorovi.
Prema Perićevim rečima u toaletima i prostorijama za tuširanje postavljena je najmodernija sanitarnija koju je nemoguće polomiti i koja se zbog toga naziva „antivandal“.
Iz Sportskog centra „Čair“ obećavaju da će sada, po okončanju rekonstrukcije, voda u bazenima biti toplija nego do sada.