Bela Palanka danas obeležava Spasovdan, slavu ove opštine

hdr

Opština Bela Palanka i crkvena opština danas obeležavaju slavu Vaznesenje Gospodnje, svetom liturgijom u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg, koju je služilo njegovo preosveštenstvo vladika Niški Arsenije sa sveštenstvom.

Posle liturgije i litija kroz grad usledilo je rezanje slavskog kolača ispred crkve u centru Bele Palanke gde se okupio veliki broj građana.

dav

“Velika mi je čast i radost što imam priliku da danas budem sa gradjanima Bele Palanke povodom slave. Neka bude srećan i blagosloven ovaj dan, veliki praznik i slava grada da gospod daruje u izobilju svoje blagodeti”, rekao je , pored ostalog, obraćajući se građanima rekao je vladika niški Arsenije.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković čestitao je slavu građanima ove opštine i svima koji slave.

hdr

“Lepo je danas biti domaćin i slavljenik. Iz godine u godinu sve je više građana a posebno dece koji dolaze u naš hram i na slavu. Od pre nekoliko godina zajedno sa crkvenom opštinom slavimo našu slavu. Između dve slave mnogo toga je urađeno u našoj opštini”, rekao je Miljković i dodao da će lokalna samouprava nastaviti dobru saradnju sa crkvenom opštinom i sa vladikom Arsenijem.