Bela Palanka – Dubočica 54, poslastica za ljubitelje rukometa

Od 19 časova u Beloj Palanci biće danas odigrana utakmica 14. kola Super B rukometne lige Istok-Zapad u kojoj će snage odmeriti ekipa Bele Palanke i leskovačka Dubočica 54 u derbiju kola i borbi za treću poziciju na tabeli.

Sudariće se dve ekipe sličnih kvaliteta i velikih motiva

Bela Palanka da pobedom potvrdi bodove uzete u Leskovcu a Dubočica da pokuša da se revanšira za neplanirani poraz u prvom delu sezone. Prednost domaćeg terena i bučna publika koja ekipu Bele Palanke prati i na gostovanjima možda odigra presudnu ulogu po rezultat a svakako će jedan od bitnijih faktora biti i golman Bele Palanke Nikola Lazić, nekadašnji golman Dubočice 54.

“ Očekujem jednu tešku i neizvesnu utakmicu, pravi derbi. Dubočica će hteti da nas iznenadi, za poraz u prvom delu ove sezone u Leskovcu. Mi ćemo sa druge strane imatu jaku podršku naših navijača, pogotovo usijanih glava, tako da ni Dubočici nece biti lako. I mi i Dubocica smo dobro startovali u prva dva kola, tako da ce biti svakako uzbudljivo. Dubocica je moj klub, Leskovac je moj grad, ali ću to sutra morati da potisnem u drugi plan. Očekujem pobedu Bele Palanke. Ovom prilikom bih da se zahvalim ekipi Jugmedie,na praćenju naše lige, i izvestajima sa utakmica Bele Palanke“. Kaže Lazić.

Neka bude derbi, neka pobedi rukomet

Moraće Lazić da ostavi emocije po strani i pomogne svojoj ekipi da zabeleži nove bodove a šta na to kaže Saša Miljković, sportski direktor Dubočice:

„Ekipa Bele Palanke je jedna od iskusnijih u ligi pa ćemo pokušati da se suprotstavimo maksimalno snažno i pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat. Potrudićemo se da se revanširamo za poraz iz prvog dela sezona, ali ističem da je naš cilj u ovom delu sezone pružanje prilike mlađim igračima i njihova afirmacija sa konačnim ciljem da u narednoj sezoni svim snagama napadnemo i Super Ligu kako bismo u Leskovac vratili najbolje rukometne ekipe iz zemlje. Naš nekadašnji golman Nikola Lazić će, svakako, biti jedna od prepreka našim mlađim igračima, ali je rukomet takva igra da se nadam da njegova uloga s neće biti presudna za konačan rezultat utakmice “.