Danas i sutra start Prve rukometne lige Istok

Velika očekivanja u malim sredinama

Jablanički okrug ima pet klubova, tri ženska i dva muška, koji se takmiče u prvoj rukometnoj ligi. Svako od klubova ima svoja očekivanja i sva se svode na želje ua uspehom, ali i na konstataciju da je teško raditi ženskim selekcijama posle završetka srednjih škola.

Trener ORK Vlasotinca Zvonko Stanojević je izjavio: Očekivanja su nam velika, imamo mladu i poletnu ekipu i probićemo da se probijemo do prvog mesta. Ekipa je sastavljena , uglavnom, od domaćih igrača sa par mladih Leskovačkih igrača , koji su kod nas na kaljenju”.

ORK Hisaru je cilj afirmacija mladih igrača i opstanak u prvoj rukometnoj ligi, ističe trener NIkola Lazić

U ženskoj konkurenciji Jablanički okrug ima tri predstavnika u prvoj rukometnoj ligi.

Trener ŽRK „Dubočica“ , Bojan Trajković, se nada ostvarenju što boljeg plasmana radi što veće stabilizacije kluba u svakom smislu a radi ostvarivanja primarnog cilja.

Lebančanke, osokoljene ostvarenim velikim rezultatom na republičkom školskom takmičenju i plasmanom na školsko svetsko prvenstvo u Kataru, ulaze u sezonu jako motivisane da ostvare što bolji plasman i pored velikih problema sa novootvorenom halom sportova, oko termina i zbog prokišnjavanja”, reko je za Jugmediu trener ŽRK Radan Zoran Stanković

Aleksandar Cecić, trener ŽRK „Vlasotince“ , očekuje da ekipa izbori opstanak sa devojčicama koje su uglavnom iz starijih razreda osnovih škola i srednjih škola iz Vlasotinca i okoline.

Treneri svih ženskih ekipa su se složili oko jedne konstatacije – da je veoma teško raditi sa ženskim selekcijama u gradovima i područjima koja nisu univerzitetska, zbog velikog odliva devojčica nakon završetka srednjih škola.