Beogradska filharmonija večeras na sceni Doma vojske u Vranju

VRANJE – Beogradska filharmonija sviraće večeras u Vranju od 20 časova u sali Doma vojske, u okviru svoje mini turneje „Filharmonija na jugu“.

Beogradska filharmonija predstaviće se južnjacima u okviru svojih projekata decentralizacije kulturnih sadržaja, budući da će muzičari nacionalnog orkestra  pored Vranja nastupiti još i 30. marta u Leskovcu i 31. marta u Aleksincu.

Jednim od najkvalitetnijih kamernih programa “Šubertov oktet”, biće predstavljen ljubiteljima klasične muzike u izvedbi članova okteta.

Članovi Okteta su muzičari koji su istaknuti solisti Beogradske filharmonije, a zastupljenost različitih instrumentalnih grupa u ovom ansamblu čini ga“filharmonijom u malom“.

Na čelu sastava biće  koncert-majstor Tijana Milošević, violinu će svirati Selena Jakovljević, violu Boris Brezovac, violončelo Nemanja Stanković, kontrabas Boban Stošić, dok duvački deo ansambla čine klarinetista Ognjen Popović, hornista Nikola Ćirić i fagotista Sava Đurić.
Kao partner u organizaciji koncerta u Vranju odabrano je  Pozorište “Bora Stanković”, kako bi dobili  potrebnu medijsku ali pre svega institucionalnu podršku.

Ulaz na koncert neće biti naplaćivan

(kraj)mig