Beogradski studenti najbolji programeri na takmičenju u Nišiu

Pobednik ovogodišnjeg petog po redu SICEF Hakatona, održanog od 9. do 11. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu, je tim „RAF Bullets v2“ koji dolazi iz Beograda, dok su „Aviato“ i „Dabome“ osvojili drugo i treće mesto.

U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana.

Tema 5. SICEF Hakaton-a bila je „Digitalne tehnologije kao podrška medicini“, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja. Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju.

Održana su i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona. Prvo predavanje bilo je „Specijalne developerske jedinice“ kompanije ApexSQL, zatim „Analiza podataka u programskom jeziku Python“ kompanije Holycode, i poslednje predavanje držao je Petar Pejić na temu „Kako preživeti i pobediti Hakaton?”.

Glavni organizator Hakatona – SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.