Javni gradski i prigradski prevoz poskupeo za 10 odsto

Gradsko veće Vranja usvojilo je Nacrt odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana i dalo saglasnost na rešenje Nadzornog odbora preduzeća ,,Kavim-Jedinstvo“ Vranje za povećanje cena u gradskom i prigradskom prevozu za 10 odsto, saopštila je na konferenciji za medije portparol Gradskog veċa Zorica Jović.

„Cene prevoza biće uvećane za 10%, a prema navodima iz ovog preduzeća, rast  cena uzrokovan je povećanjem cena svih troškova u vezi sa realizacijom usluge prevoza“, rekla je Jovićeva.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Pravilnik o naknadi troškova službenih putovanja u organima grada Vranja.

Većnici su prihvatili i tekst javnog oglasa za davanje u zakup površine javne namene za postavljanje privremenih objekta-balon sala, javnim nadmetanjem na dve lokacije, ugao Ulica Novosadske i Branka Radičevića i u Maričkoj ulici.

Doneta su i Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora manifestacije „Zlatni puž 2019.“, kao i imenovanju organizacionog odbora manifestacije „Svetosavska nedelja 2019.“