Besplatna projekcija digitalno restaurisanog filma „Ko to tamo peva“

Jedan od najpoznatijih filmova domaće kinematografije „Ko to tamo peva“, biće prvi digitalno restaurirani film, koji će premijerno biti prikazan u sredu 24. januara, u Niškom kulturnom centru od 19 časova.

Niška publika će moći besplatno da uživa u vrhunskom kvalitetu slike i tona, kao i u čuvenim replikama koje se i dan danas citiraju, zahvaljujući projektu „Vip kinoteka“ u okviru koga se ovaj film i prikazuje.

Nakon projekcija u Smederevu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, restauriran i digitalizovan film „Ko to tamo peva“ doživeće svoju „premijeru“ i u Užicu, Subotici, Čačku, Sopotu i Valjevu

Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Ovim projektom koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića i drugih.