Bezuspešna potraga za nestalim starcem u Medveđi

LESKOVAC/MEDVEĐA- Radosav Perović (78) iz sela Vrapce u opštini Medveđa, koji je nestao u planinskim smetovima 25. januara, još nije pronađen. Potraga je privremeno prekunuta pre dva dana i biće nastavljena sutra, ali se u ovoj opštini boje da i drugi pokušaj neće dati rezultate.

“Buldožerima smo prevrnuli sve puteve do njegove kuće. Sutra ćemo nastaviti potragu, ali prosto, ne znamo gde više da tražimo”, kazao je predsednik opštine Slobodan Drašković.

U ovoj opštini, gde je proglašena vanredna situacija, odsečeno je još oko 1500 stanovnika po udaljenim planinskim selima uz administrativnu liniju sa Kosovom.

“Situacija je alarmantna. Ima bolesnih ljudi, traže lekove, hranu i drugu vrstu pomoći. Negde uspemo da se probijemo, negde ne možemo”, ispričao je Drašković.

Jedna ekipa sa buldožerom se dva dana probija do kuće bračnog para Durković u zaseoku Šaić na samoj administrativnoj liniji.

To domaćinstvo nema ni struju ni telefon, a poslednji put ih je obišao predsednik mesne zajednice Stara Banja pre dve nedelje.

“Ostalo je još 500 metara do njihove kuće, ali ne verujem da će se buldožer probiti do večeras jer su smetovi na uzbrdicama visoki preko dva metra”, kazao je Drašković.

(Kraj)