Kontrola briseva ruku, radnih površina, opreme i alata sa leskovačke Roštljijade (ukupno 120 briseva uzetih sa 15 štandova za pripremu i distribuciju roštilja) pokazala je da su svi brisevi ispravni i zadovoljavaju „Mikrobiološke kriterijume za predmete, površine i ruke koji dolaze u kontakt sa hranom“.
Kako navode u Zavodu za javno zdravlje Leskovac, i kontrola uzoraka hrane (proizvodi od mesa) uzetih (ukupno 29 uzoraka hrane sa 15 štandova za pripremu i distribuciju roštilja) u saradnji sa Veterinarskom inspekcijom za Jablanički upravni okrug, pokazala je da su svi uzorci hrane zdravstveno bezbedni i u skladu sa odredbama Pravilnika o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa i Zakona o bezbednosti hrane.
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Leskovac za sve vreme trajanja “Roštiljijade” vršio je pojačani nadzor nad prijavljivanjem zaraznih i parazitarnih bolesti u cilju sprečavanja pojave oboljenja u epidemijskom obliku.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!