Bokseri iz Vlasotinca pokupili nagrade na Međunarodnom turniru u Aleksincu

Bokseri Vlasotince

Bokseri Vlasotinačkog kluba „Arena“, osvojili su na Međunarodnom bokserskom turniru “Rudarska rukavica” u Aleksincu dve zlatne i jednu srebrnu medalju, kao i pehar za najborbenijeg boksera turnira, a za najborbenijeg boksera proglašen je Ognjen Mitić iz Vlasotinca, a pehar Mitiću uručio je nekadašnji vicešampion evrope i sveta u boksu, legenda Srpskog i Jugoslovenskog boksa Bratislav Ristić.

Zlatne medalje osvojili su Milan Stanojević koji je pobedio M. Efremova iz Makedonije i Ognjen Mitić koji je pobedio A. Kirilova iz Sofije (Bugarska), koji je inače juniorski šampion Bugarske i prošlogodišnji vicešampion evrope. Srebrnu medalju osvojio je Alek Andrejević, koji je u finalu poražen od K. Milčeva iz Sofije (Bugarska).

“Zadovoljan sam rezultatom koji smo postigli na ovom međunarodnom turniru. Naši bokseri su časno predstavljali Srbiju i pokazali da su bolji i srčaniji od svojih protivnika. Mi imamo vrlo talentovane boksere sa kojima svakodnevno naporno radimo. Rezultat tog ozbiljnog rada je veliki broj osvojenih medalja, kako na domaćim tako i na međunarodnim turnirima u godini koja je već na izmaku”, rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince.

Oko 200 ljubitelja plemenite veštine pratilo je nastupe boksera iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.