Brže do građevinskih dozvola u Nišu

NIŠ – Centar za izdavanje građevinskih dozvola Grada Niša, koji će prema najavama znatno ubrzati administrativnu proceduru, biće otvoren u utorak, 24. januara u 13,30 sati, u Ulici Nikole Pašića br. 22., potvrđeno je danas agenciji „juGmedia“.

U ovom centru će se fizička i pravna lica informisati o mogućnostima i pravilima gradnje na teritoriji Niša, dok će istovremeno podnositi zahteve za dozvole i ostalu dokumentaciju. Na ovaj način je objedinjen rad Uprave za planiranje i izgradnju, Uprave za građanska stanja i opšte poslove, Republičkog geodetskog zavoda i Službe za katastar nepokretnosti – Niš.

„Fizičkim objedinjavanjem različitih službi i nivoa nadležnosti, Centar za izdavanje građevinskih dozvola će eleminisati nepotrebne i duplirane aktivnosti u proceduri izdavanja građevinskih dozvola“, piše na zvaničnom gradskom sajtu.

Otvaranje Centra je deo projekta „Unapređenje rada gradskih službi i upravljačkih kapaciteta u gradu Nišu“ vrednosti 143000 evra, započetog u septembru 2010. godine. Evropska unija donira 122000 evra, dok grad učestvuje sa iznosom od 21000 evra. Projekat se sprovodi u saradnji sa gradom Arhusom iz Danske i NVO Balkanski razvojni tim iz Niša.

Njegovom otvaranju prisustvovaće gradonačelnik Miloš Simonović, šef delegacije EU u Republici Srbiji Vensan Dežer, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić, kao i predstavnici gradskih i republičkih javno-komunalnih preduzeća uključenih u rad Centra.

(Kraj)