Budući narodni poslanici iz Leskovca (biografije)

Grad Leskovac imaće četiri narodna poslanika u Skupštini Republike Srbije, tri pripadnice lepšeg pola i jednog muškarca. Adrijana Vasić i Marija Jovanović članovi su vladajuće Srpske napredne stranke u Leskovcu, Tatjana Jovanović je iz Socijalističke partije, a Nebojša Cakić iz GG “Za Leskovac – zajedno”, koja je nastupala na parlamentarnoj listi “Moramo”. On će biti jedini opozcioni poslanik iz Leskovca.

Sve njih biraju partije, a mi smo glasali za partije i koalicije, a svi oni su u svojim izjavama rekli da će u tom visokom narodnom domu zastupati i interese građana Srbije, iako su izabrani za zastupnike cele Srbije jer je Srbija jedna izborna jedinica.

Biografije predstavljamo po godinama starosti i onako kako su nam dostavljene.

Nebojša Cakić, rodjen 22.06.1962.godiine u Leskovcu. Oženjen, otac jedne kćeri. Zavrsio srednju ekonomsku skolu i Pravni fakultet, položio pravosudni ispit. Radio u Osnovnom sudu u Leskovcu, bio direktor DP Pionir u Leskovcu u tri mandata od 1991 do 2001 godine. Od 2001.godine radi u RFZO na poslovima direktora, pomoćnika direktora i stručnog saradnika. Predsednik Crvenog krsta u Leskovcu u tri mandata.

Izabran za odbornika i predsednik odbornicke grupe DOS-a u Skupštini opštine Leskovac od 2000 do 2002. godine, kao i predsednik odbornicke grupe SDS i Grupe gradjana Za Leskovac -ZAJEDNO u dva mandata, od 2016. godine do danas. Bio član predsednistva LDP i SDS.

Tatjana Jovanović (Cvetković) dipolomirala je na Medicinskom fakzltetu u Nišu 1993.godine, stekla je titulu magistra medicinskih nauka, Katedra za psihijatriju. Specijalizacija područje i godina polaganja ispita Psihijatrija 2001. Subspecijalizacija područje i godina Sudska psihijatrija Katedra za psihijatriju, Fakultet medicinskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu 2014. Magisterijum područje i godina magistriranja Psihijatrija 2010. Master Menadžment u zdravstvu, Fakultet medicinskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu 2020. Doktorat područje i godina doktorata u toku ZVANJE Stručno Specijalista psihijatrije, sub.spec.sudske psihijatrije.

RADNO ISKUSTVO Opšta bolnica Leskovac, načelnik Službe za neuropsihijatriju od 2006. do 2007.god. Načelnik psihijatrije Opšte bolnice u Leskovcu od 2007. do 2018 god. Trenutno – Šef specijalističko konsultativnog odseka Službe za psihijatriju od 2018 god. Od 2007. god. do 2012. god. rukovodilac edukacionog centra Opšte bolnice u Leskovcu.

RADOVI Najvažniji publicirani stručno-naučni radovi u indeksiranim časopisima 1. DIFFERENCES IN DEPRESSION HARDNESS AND FREQUENCY OF RELAPSES IN OPIATE ADDICTS TREATED WITH METHADONE OR OPIATE BLOCKER IN SIX MONTS PERIOD AFTER DETOXIFICATION Vojnosanitetski pregled 2012,April Vol.69,No IV:P.297-380 2.Psihijatrijski, pravni i socijalni aspekti u tretmanu opijatskih zavisnika kroz prikaz sopstvenog uzorka, Apollinem medicum et aesculapium, Vol.12 br.1, januar – mart 2014 3.Prevalenca afektivnih poremećaja depresivngo karaktera i uspešnost njihovog lečenja antidepresivnom terapijom u periodu od 2003- 2013god., Apollinem medicum et aesculapium, Vol.12,jul-septembar 2014 4. Minesota miltifazni personalni inventar profil i rizik za relaps opijatskih zavisnika u dva terapijska modaliteta,Apollinem medicum et aesculapium, Vol.8 br.4. oktobar – decembar 2010 5. Farmakoekonomski aspekti lečenja shizofrenih pacijenata dugodelujućim sporootapajućim preparatima u tri modaliteta, master rad, Fakultet medicinskih nauka, Univerzitet u Kragujevcu.

PREDAVANJA Predavanja na stručnim i naučnim skupovima i konferencijama 1.Kontinuirana medicinska edukacija – Depresija 2.Kontinuirana medicinska edukacija –Dugodelujući lekovi i terapija psihoza 3.Bolesti zavisnosnosti –terapija opijatima ili blokatorima opijata 4.Mirtazapin u terapiji depresije 5. Uloga klozapina u terapiji teraporezistentnih stanja u psihijatriji.

OSTALO Članstvo u stručnim i naučnim organizacijama Član Predsedništva psihijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Projekti Supstituciona terapija u organizaciji Global Fonda i Ministarstva zdravlja Nagrade Zahvalnica Udruženja zdravstvenih radnika Srbije Ostalo Veštak psihijatrijske struke sa liste stalnih sudskih vestaka (krivični postupci,prekršajni postupci, ocena poslovne sposobnosti u pravnim poslovima poput sklapanja ugovora o doživotnom izdržavanju, testamenta, kupoprodajnih ugovora i sl) Savetovališni rad sa alkoholičarima, zavisnicima od PAS, kriznim stanjima Magistar adiktologije (lečenje svih vrsta zavisnosti i rad sa članovima porodica) Tehnologija i strani jezici Rad na računaru i poznavanje engleskog i nemačkog jezika u okviru stručne literature Politička interesovanja Zdravstvena politika

Marija Jovanović rođena je 01.05.1987. godine u Leskovcu. Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ završila je u Leskovacu kao Đak generacije. Srednju Medicinsku školu, smer farmaceutski tehničar, završila je u Leskovcu, a zatim diplomirala na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu sa prosekom 8,77. Doktorske studije upisuje školske 2012/2013 godine.

Kao pomoćnik gradonačelnika grada Leskovca radila je od 2015. do 2018. godine. Od 2018. godine radi na mestu republičkog sanitarnog inspektora. Tokom trajanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, zbog korona virusa, angažovana na graničnom prelazu Preševo.

Tokom studentskih dana aktivno se bavila studenskim parlametarizmom. Od 2009. do 2012. bila Student prodekan na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, a 2011. godine postaje član Senata Univerziteta u Nišu i član Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu. 2012. godine postaje potpredsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu i predstavnik studenata doktorskih studija u Studentskom parlamentu Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i član Saveta Fakulteta. 2014. godine, postaje član SKONUS-a.

Aktivno je učestvovala na Međunarodnim skupovima studenata Tehnologije tokom studiranja. Učestvovala sa naučnim radom na X simpozijumu „SAVREMENE TEHNOLOGIJE I PRIVREDNI RAZVOJ“. Tokom rada u kabinetu gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića učestvovala na raznim forumima u organizaciji SKGO-a iz oblasti uticaja pristupanja Srbije EU na lokalne samoprave, zatim treninzima NDI-a iz oblasti rodne ravnopravnosti i FIDIC i ACES treninga za razvojne projekte.

 1. godine izabrana je na mestu potpredsednika GrO SNS Leskovac.

Andrijana Vasić rođena je 17. oktobra 1992. godine. Živi u naselju Bobište, gde je završila osnovnu školu „Vuk Karadžić“. Srednju medicinsku školu „Dr Aleksa Savić”, završila je u Prokuplju, a zatim studirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Diplomirala je 2016. godine, sa prosečnom ocenom 8,64. Po zanimanju je diplomirani sociolog.

Radno iskustvo sticala je kao stručni saradnik u Službi psihijatrije OB Leskovac, kao stručni radnik na projektu u Centru za socijalni rad Leskovac i u Kabinetu gradonačelnika Leskovca, gde i sada radi kao pomoćnica gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića. Učestvuje u realizaciji projekata i izradi dokumenata grada u oblasti socijalne zaštite. Licencirani je medijator.

Aktivno se bavila učeničkom i studentskom politikom, učestvovala u pisanju i realizaciji volonterskih projekata i kao saradnik učestvovala u aktivnostima Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti grada Leskovca. Pohađala je niz seminara iz oblasti socijalne zaštite i zaštite ljudskih prava.

Polaznik je prve generacije Akademije mladih lidera u organizaciji Srpske napredne stranke i Fondacije za srpski narod i državu. Po drugi put je kandidat za narodnog poslanika, na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“. Prvi put je bila kandidat Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima 2020. godine.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

53 komentara

 • Kitanović?
  Šteta ako nije prosao, bio bi pravo osveženje!

  0
  0

  • Eksperiment sa nazovi govornicima kojima se u svakoj receninici provuce lapsus je mogao u proslom sazivu bez opozicije.Zamislite ga u duelu sa nekim kao sto je Semba, Pavle,Milos Jovanovic,ili Vladeta Jankovic

   0
   0

 • Znamo se. Od boljeg zivota u ovoj debilani, nema nista.

  0
  0

  • Naravno da ima i bice, tako kao Vi govore samo mrgudi i baksuzi koji se ni sami ne trude da nam bude bolje.

   0
   0

  • To ti misliš… Za razliku od pre sada je bolji život sa više mogućnosti za napredak.. treba i mi malo da se potrudimo..

   0
   1

 • Odličan izbor predstavnika sns-a, mlade, pametne, ambiciozne žene koje će se zalagati za dobrobit sugrađana. Čestitke i doktorici Tatjani, njena stručnost i marljivost su dobro poznati Leskovcanima, pametan izbor sps-a.

  0
  1

 • Puna podrška našim narodnim poslanicima, pogotovu mladima koji su na pravom putu da postanu ozbiljni političari i državnici.

  0
  1

  • Ovaj „prav put“ nešto mnogo vijuga…Mogu da zamislim sliku: mlade gospođice govore o tajkunu, „lopovu koji je ukrao 619 miliona“, a onda, posle zvonca, istu personu krotko oslove sa „g- din Đilas“. Ne biva od toga političar ni državnik, već samo poslušnik.

   0
   0

 • Cestitke svima, puno uspeha u daljem radu. Posebne cestitke Mariji i Andrijani, samo napred, zajedno mozemo sve. Ziveli

  0
  1

 • Au,pa ovo ne ide u prilog onim tvrdnjama da su u vrhu gradske vlasti svi sa prosek preko 9.Biografija kaze da jedna nema ni master zavrsen,a medicinska u Prokuplje se upisuje kad se neupise nasa ili gresim…Semba ce sigurno da se bori i njegov glas ce da se čuje,ja za njega glasam

  1
  0

  • Glasanje je završeno. Za koga si glasao glasao si. Ove dve su bar stavile prosek što je pohvalno. Svako ko je studirao redovnim putem zna da se taj prosek treba zaslužiti i da to uopšte nije lako. Poštujem. Neki pak nisu stavili ni prosek, ni datum ni mesto rođenja. Al su zato nakitili biografije stečene iz radnog odnosa za koje svi znamo kako se stiču. Sve u svemu što je bilo bilo je, šta će biti videćemo. Ako se po jutru dan poznaje neće biti sunčano.

   0
   0

  • Jesu li ljudi sa prosekom nižim od 9 neka niža rasa?
   Koliki je Vaš prosek?
   Što se Šembe tiče, hoće li se odricati naknada koje mu sleduju pošto je prethodnih godina stalno napadao poslanike zbog toga?

   0
   0

  • Medicinska skola u Prokuplju je jaca i bolja skola od vase u Leskovcu..

   0
   2

 • Sve čestitke mladim, obrazovanim i pre svega perspektivnim damama koje će nesumnjivo predstavljati interese naših gradjana. Andrijana i Marija su izuzetne osobe koje će nesumnjivo opravdati poverenje gradjana Leskovca.

  0
  0

 • Ko što reče pesnik neki novi klinci. Svojom mladošću i entuzijazmom Marija i Adrijana će doprineti gradu još više.

  0
  0

 • Andrijana i Marija su se svojim radom i trudom izdvojile i zbog toga su predložene. Verujem da će nastaviti da se trude jos vise nego do sada. Čestitam👏

  0
  0

 • Čestitam svim predstavnicima Leskovca na izborima za narodne poslanike, verujem da će Leskovac predstavljati u najboljem mogućem svetlu i opravdati poverenje građana.

  0
  0

  • Aj a verujem da će ovi poslanioci kao i prethodni napuniti džepove, učvrstiti svoje i pozicije svoje porodice i verovatno kupiti jedan stan.

   0
   0

 • Šembina biografija najkraća. Sudeći po tome, on je u ovom „nakićenom“ drušvu izgleda najmlađi.

  P.S.

  A ovo mi se najviše dopada: 🙂

  „Doktorske studije upisuje školske 2012/2013 godine.“
  – Dakle mlada dama se hvali da ih za deset godina nije završila?! Mene bi bilo sramota da tako nešto stavim u svoj CV, mada bih mogao kada bih bio glup.

  0
  0

  • Otkud znate zašto nije završila? Možda je imala neke probleme? Da li ste se zapitali?

   0
   0

  • Koje radno iskustvo u struci ima pre politike? Svojom sposobnoscu zaradjeno radno mesto? Fabrike uvek traze tehnologe.

   0
   0

  • Vala smo prodisali od tebe i od tvog zla. Koji ćeš đavo ovde idi tamo pa se vas troje po ceo dan serdarišite

   0
   0

  • Htedoh bas to da napisem, za opozicionara sturo i kratko, po tezama, a za ove 3 hvalospevi… hit hit hit

   0
   0

  • Opozcionar je toliko napisao, mogao je 10 puta više bilo bi objavljeno.

   0
   0

 • Sve pohvale ovim mladim devojkama koje su svojim trudom i radom doprinele da budu tu gde jesu. Verujemo da će marljivim radom nastaviti da ostvaruju svoje ciljeve i da naš grad predstave na najbolji mogući način.

  0
  0

 • Gospođo Jovanović osnovno u svakoj biografiji je kada ste rođeni i gde. Ako su ostali kandidati imali te podatke ne vidim zašto bi vi bili izuzetak?

  0
  0

 • Čestitke kandidatima!

  0
  0

 • Kao ozbiljne i obrazovne predstavnike naroda grada Leskovca ja ovde vidim jedino doktor Tanju i Cakića, svako u svojoj struci poznat i priznat, plus Cakić sa velikim političkim iskustvom. Ova sns deca, pa to je smejurija , sprdačina meskova s leskovačni, osveta nama građanima seljaka iz berejanovce. no i vaše prolazi, spadoste na 120, šipak će vam uskoči i treći, malo morgen.

  0
  0

  • SRZA Malo morgen ćete vi doći na vlast, Vučić će i po treći put da vas pobedi, videćeš! Kandidati sa SNS liste su odlični i mogu da doprinesu u skupštini. Mnogo su bolje od većinu opozicionara!

   0
   1

  • Bobanče, pa i nadimak izmišljeni odgovara tvom propuhnom mozgu. Da te podsetim i Hitler i Musiloni i Staljin i Tito su pobeđivali milom ili silom, ali zajedabli ste se, Tita su držali Hrvati i Slovenci, Srbi nisu Rusi ni Nemci, nema te snage koja me neće naterati pri sledećoj krađi da skačem na vaše tenkove. Bobanče, sns je izgubila parlamentrane izbore, pala je, na drugim izbrima – finito, Bobanče, nemoj da me teraš da napišem ovde šta o vašim „poslanicima“ priča čaršija, čije su i koji su kriterijimi za izbor bili. Pamet nije već. Ne. neću izgovoriti, imam žensko dete, ali ako budu koa one sopstvenbim rukama ću gi zadaviti. No, znam da neće, ne vaspitivam ih da stiče dupetom. Ponavljam, gospođa sps, a ja sps ne volim jer si mi prebili oca zbog, je dama i mozak za obe vaše poslanice, a cakić pamet i gospodin obrazovan, te mu dođe na isto. One su gu*e, koje će čitaju i platu primaju, već vam se smeje ceo Leskovac. A sve vam dođe na naplatu na lokalu. Trubači će svirati na nekom drugom mestu. i m.š ba*o.

   0
   0

  • Bobanče čobanče

   0
   0

 • Mladim ljudima uvek treba pružiti šansu, naročito ako su voljni da rade. Biografija dr Tatjane jeste impresivna, ali Marija i Andrijana tako opširnu radnu biografiju i ne mogu imati, s obzirom na njihove godine. Lično mislim da je za narodnog poslanika najvažnije da razume narod, njegove potrebe, da se u Narodnoj skupštini na najbolji način bori i izbori za interes gradjana koji su ga delegirali. Svakako, veliki je plus i obrazovanje i radno iskustvo, ali to ne odredjuje stepen sabornosti u čoveku, niti će bilo čiji lični uspeh doneti boljitak narodu, ako tribuni koji predstavljaju narod nisu kompatibilni s njim. Ove devojke su svakodnevno s ljudima iz okruženja, običnom čoveku dostupne, a običnog čoveka i treba da predstavljaju u Beogradu.
  Ja verujem u mladost i zdušno je podržavam, samo napred mlade dame!

  0
  0

 • O tome koliko cene Mariju Jovanović i koliko je uticajna i donosi glasove svedoci cinjenica da je na parlamentarnim izborima ni njene komsije iz ulice nisu glasale. U njenoj mesnoj zajednici gde zivi Sns je dobio jedva 35% glasova. Sramota! Do juce je bilo sramota da kaze da je Sns. Umisljena i bezobrazna.Doduse u Krajince je bolji rezultat posto je Krinacka snajka.

  1
  0

 • Biografija je formalnost.. Treba se dokazati delima, sto ove mlade zene i jesu.. A svakako je pred njima buducnost za nove pobede 💪

  0
  0

  • Vidi se da pojma nemaš šta je biografija i čemu služi. Očigledno nisi iz naučnih krugova.

   0
   0

 • Biografije mi ništa ne znače,prosek nije merilo nečije sposobnosti i nikad ne sudim ljudima po tome.Koliko ljudi poznajem sa prosekom 10koji ništa u životu i praksi uradili nisu.Bitna je praksa,snalažljivost,ambicioznost,nastup i naravno kultura.Mislim da Leskovac ima dobar izbor.Mlade,elokventne ambiciozne dame sa iskustvom biće dobri predstavnici našeg grada.

  0
  0

 • Koliko poznajemo politicku strukturu i ono sto je svako od ovih predstavnika svih nas uradio za gradjane Leskovca, moze se reci da su naprednjaci svakodnevno bili i ostali u kontaktu sa svojim glasacima. I kad se zavrse izbori i dalje su na terenu i slusaju potrebe mestana.

  0
  0

 • Andrijana je jako kvalitetna osoba i retko dobar strucnjak u svojoj oblasti za koju je skolovana. Znam da ce funkciju narodnog poslanika obavljati odgovorno kao i svaki drugi koji joj je bio poveren.

  0
  0

 • Svim kandidatima cestitke i puno uspeha!
  Marija i Andijana su mlade odgovorne osobe koje imaju kontakt sa gradjanima i verujem da ce ih na najbolji nacin predstavljati u republickom parlamentu.

  0
  0

 • Mladim poslanicama a mojim stranačkim koleginicama čestitam i želim im puno uspeha u daljem radu. Sigurna sam da ce nas na najbolji mogući način predstavljati u parlamentu. Svojim radom i zalaganjem su zaslužile naše poštovanje i poverenje i neka tako nastave.

  0
  0

 • Čestitke! Puno uspeha u daljem radu i karijeri!

  0
  0

  • Mladi, obrazovani i perspektivni ljudi, ne sumnjam da ce opravdati poverenje gradjana, zelim im puno sreće!

   0
   0

 • Napredna stranka je ponosna sto iz svojih redova daje kadar koji ce na dostojan nacin zastupati interese svih nasih gradjana. Ne sumnjamo da ce svojom sposobnoscu i znanjem aktivno ucestvovati u radu parlamenta i tako opravdati ocekivanja gradjana.

  0
  0

 • Na kojoj li si supstanci da mi je znatiTakve stoke su unistili ceo grad i vratile u prosli vek,koje ne razlikuju dobro od zla koja nema obraz i karakter Tesko ovoj zemlji sa nepismenima i izdajicama Zastipa on njegov interes i interes vas sto mu lizete zadnjicu ,moj interes ne zastupa Pisi u svoje ime a ne u nase

  0
  0

 • Mladi I pre svega obrazovani ljudi koji će na pravi način predstavljati naš grad.

  0
  0

 • Dve mlade dame predstavljace svoj grad u najbiljem svetlu.

  0
  0

  • Da li ti Daro uopšte znaš šta je dama i šta je karakteriše?

   0
   0

 • Puno uspeha u radu naročito Mariji i Andrijani. Opravdaće poverenje.

  0
  0

 • OB SRŽE ZA BOBANČE Vidim da ti smetaju ženski poslanici, zašto to je tvoj problem. One će pokazati da su zasluženo tamo i sigurno neće obrukati Leskovac i pokazaće „onim koji se smeju“(ako ima takvih) da su prerano počeli da slave! Malo morgen ćemo izgubiti na lokalu!

  0
  0

 • Posmatrač ovćica koja mi nedostaje😉

  0
  0

vaš komentar