Budžet za narednu godinu 2,65 milijarde

Članovi Gradskog veća usvojili su danas Nacrt Odluke o budžetu grada Vranja za narednu godinu, koja će biti prosleđena Skupštini na razmatranje i usvajanje, a prema rečima većnika za finansije Bojana Kostića, budžet za 2019. godinu iznosi 2 milijade i 647 miliona dinara.

“Od toga 645 miliona dinara ili 24% je opredeljeno za kapitalne investicije. U narednoj godini očekujemo završetak zgrade Pozorišta, Hirurškog bloka, vrtića u naselju Raška, prve faze obilaznice u Inudstrijskoj zoni. Zatim, početak izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, obnova puta Vranjska Banja -Prvonek i Regionalnog centra za vanredne situacije, dok ćemo za realizaciju Komunalnog programa izdvojiti 260 miliona dinara”, istakao je Kostić na konferenciji za medije.

Grad Vranje, kako kaže, od 2016. godine ima veliku podršku predsednika države i Vlade Srbije, u realizaciji svih kapitalnih investicija.

“Ilustracije radi, zajednička ulaganja iznose oko dve milijarde dinara. Jedan od prioriteta nam je i  postepeno smanjivanje deficita, koji iznosi 214 miliona dinara. Preduzimamo sve mere da on bude na istom nivou kao i u Republici, što će doprineti održivosti”, zaključio je Kostić