Bugarska diplomatska delegacija u Pirotu

Bugarska diplomatska delegacija predvođena generalnim konzulom Republike Bugarske u Nišu prof. Edvinom Sugarevim i rukovodiocem Službe za trgovinsko – ekonomske odnose Ambasade Bugarske u Beogradu Georgijem Gajtanđievim posetila je danas Pirot gde je razgovarala s privrednicima.

U saopštenju se navodi da je  u prostorijama  Komore organizovan je sastanak delegacije sa privrednicima . Za delegaciju iz Bugarske je organizovan i prijem kod gradonačelnika Pirota Vladana Vasića i načelnice Pirotskog upravnog okruga Dragane Tončić ,kao i obilazak Slobodne zone Pirot.

Pored upoznavanja sa radom pirotske Komore, na sastanku su predstavljene Slobodna zona Pirot i Bugarsko-Srpska trgovinsko-industrijska komora i njihove aktivnosti, posebno na planu spoljne trgovine i specifičnosti odnosa sa Bugarskom.

Delegacija je u Pirotu boravila na poziv predsednika Ugovorne okružne Komore Pirot Dragana Kostića.

Sastanku su prisustvovali predstavnici privrede sa područja pirotskog okruga, koji su predstavili svoje firme i razgovarali o mogućnostima zasnivanja i unapređenja poslovne saradnje sa bugarskim privrednicima,kaže se u saopštenju.

Foto: Privredne komore Pirot