Carinici obradovali decu u domu “Duško Radović”

NIŠ – Povodom Dana carinske službe u Srbiji zaposleni u niškoj carinarnici prikupili su 400 tona polovne garderobe, obuće i igračaka, i ovu pomoć predali su deci smeštenoj u domu „Duško Radović“.

Upravnica Carinarnice Niš Žarice Veselinović izjavila je da su carinici tradicionalno i ove godine povodom Dana carinske službe dobrovoljno dali krv.

Za nepunih pet meseci niška carinarnica naplatila je na ime carinskih dažbina 7,2 milijarde dinara, što je za pet odsto više nego prošle godine. Zaposleni na području Carinarnice Niš zadržali su 145 vozila zbog carinskih prekrašaja i 52 pošiljke sa različitom robom – garderobom, lekovima, rezanim duvanom, hranom i drugim proizvodima.

Za prvih pet meseci, tačnije od 1. januara do 21. maja, Uprava carina naplatila je preko 122 milijarde dinara, što je za skoro devet milijardi ili osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštili su nadležni u ovoj Upravi.

Uprava carina je od početka godine obradila preko 2.266 prekršaja i oduzela robu vrednu oko 300 miliona dinara. Carinici su sprečili su krijumčarenje preko tone različitih narkotika, više od dva miliona komada cigareta, i više od dva i po kilograma zlata. Osujećen je pokušaj 165 osoba da ilegalno pređu državnu granicu Srbije, a od lica koja su pokušala da protivzakonito unesu, odnosno iznesu iz zemlje devize, privremeno je oduzeto  preko pola miliona evra.

(Kraj)mia/ena