Čekali školu 50 godina

Leskovac – Investicijom od 7,5 miliona dinara lokalna samouprava je za 38 učenika i 12 predškolaraca u selu Gorina obezbedila mnogo bolje uslove školovanja. Danas  je otvoren potpuno rekonstruisan objekat izdvojenog odeljenja matične osnovne škole „Slavko Zlatanović“ u Miroševcu. Lokalna samouprava ulaže više od sto miliona dinara u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata.

– Nedavno smo otvorili školu u Donjoj Jajni, za Svetog Savu otvorićemo objekat u Donjoj Lokošnici, gradimo škole u Brzi, Gornjem Stopanju i Kumarevu. Završili smo novi krov na školi u Grdelici. U gradu počinjemo izgradnju još jednog vrtića i to je samo deo poslova na školskoj infrastrukturi – istakao je gradonačelnik Slobodan Kocić.
Na školi, koja je imala karatavan, izgrađena je betonska ploča i postavljen novi krov. Dograđen je i novi sanitarni čvor od oko 40 metara kvadratnih. Potpuno je rekonstruisan enterijer celog objekta, zamenjeni su podovi i postavljena nova električna instalacija. Objekat je dobio novu fasadu i stolariju.
Lokalna samouprava u izgradnju četiri nove škole i adaptaciju nekoliko objekata ulaže 105 miliona dinara. Polovina planiranog iznosa za izgradnju škola je obezbeđena u gradskom budžetu dok je ostatak novca donacija Evropske unije, kroz program „Progres“, i novac iz Programa podrške građevinskoj industriji Srbije.