Cvetanović najavio novi izgled pijace u Ulici Kralja Petra, a potom i uređenje niz kafana u Ulici 28.marta

Predsednik Privremenog organa Leskovca Goran Cvetanović je danas, predstavljajući rezultate rada lokalne samouprave od kraja 2012. godine do danas, izjavio je da će u drugoj fazi rada pijaca u Ulici Kralja Petra Prvog dobiti sasvim novi izgled.

Reč je o onom delu kojeg deli nova uličica od parka pored novosagrađenog fudbalskog stadiona, što je Cvetanović obećao još pri završetku rekonstrukcije prvog dela pijace.

Goran Cvetanović je u kontinuitetu bio gradonačelnik Leskovca od kraja 2012. godine, a prvi je na listi SNS za tu fukciju u Leskovcu na predstojećim loklanim izborima.

„Pijaca će da bude završena do kraja 2024. godine, sa novim tezgama i lokalima, koji neće biti na prodaju, već će služiti ljudima koji tamo rade. Tako će konačno taj kraj biti potpuno sređen“, kazao je Cvetanović.

Posle toga, rekao je, na red dolazi niz kafanica u Ulici 28.marta, za koje je kazao da zaista ne izgledaju lepo i da je potrebno srediti i taj deo grada.

On je obećao da će budžet za zaštitu životne sredine biti veći, čak, 18 puta, da će za poljoprivrednike biti izdvojen 101 milion dinara, te da će ovoga puta novac biti podeljen ranije, kako bi oni mogli da planiraju sezonu.

Takođe, obavestio je da je već danas počelo pakovanje paketa za sve penzionere kao vid pomoći, i da će učenici Medicinske škole posle raspustva ući u veoma tople učionice jer će ta škola biti priključena na toplovod.

Takođe, obavestio je da je već danas počelo pakovanje paketa za sve penzionere kao vid pomoći, i da će učenici Medicinske škole posle raspustva ući u veoma tople učionice jer će ta škola biti priključena na toplovod.

„Toplovod je došao do škole, ostaje samo da se uradi priključna podstanica“, kazao je.

Govoreći šta će nadalje još biti urađeno, kazao je da nije zaboravljen plato ispred LKC-a i da će, pošto takvih rasklimatanih ploča nema više, biti podignuto sve i biti postavljene nove, a sve će se to uraditi, ako vremenske prilike dozvoljavaju, pre ove nastupajuće jake zime.

Govor Cvetanovića

“Jedan grad je mozaik satkan od mnoštva različitih delova koji se međusobno dopunjavaju i čine celinu. Svaki deo zasebno ne može pokazati ono što mozaik predstavlja, ali svi zajedno predstavljaju kompletnu sliku, prikaz i snagu zajedništva. Bilo da se radi o manjem delu mozaika, onom koji mu daje sjaj, ili o nosećem, centralnom, bez kojeg struktura ne bi uopšte imala smisla, u godinama za nama, a svi sugrađani su svedoci, bili smo posvećeni apsolutno svakom segmentu. Bez izuzetka!”

Ovim rečima je danas predsednik Privremenog organa grada Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović počeo izlaganje o ulaganjima u gradu u periodu obavljanja funkcije gradonačelnika Leskovca u prethodnih 11 godina u kontinuitetu.

„Naš rad, energija i ljubav, utkani su u stubove društva poput zdravstva i obrazovanja, u temelje razvoja – infrastrukturu, privrednu klimu, kapitalne projekte i investicije. U razvojne šanse poput poljoprivrede. U socijalnu zaštitu, brigu o porodicama sa decom, u sport, u ono što svakom društvu daje dušu, a čuva indentitet, našu kulturu i tradiciju… I u našu budućnost, našu decu, mlade…“ naglasio je prilikom obraćanja.

Govorio je o ulaganjima u zdravstvo „U uređenje objekta Doma zdravlja, ambulanti širom Leskovca, bolnicu, opremu, vozila uloženo je preko milijardu i 300 miliona dinara. I tu ne računam trenutne u bolnici vredne 4,5 milijarde dinara, kao ni radove prve faze u vrednosti od 5 miliona evra na spoljašnjosti. Niti o dva rendgena, dva skenera i ultrazvuk u vrednosti od milion i 600 hiljada evra i mamograf koji je našoj bolnici predao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a sve je vredno više miliona evra., a stići će i ambulantna vozila. Već utra odlazim na sastanak povodom dogovora oko Magnetne rezonance.

Podsetiću vas da je Leskovac jedan od 22 grada koja će dobiti magnetnu rezonancu, neki gradovi, kao što je Užice dobiće dva. Moram i da naglasim činjenicu da je od 2012. godine na nivou Srbije rekonstruisano i novoizgrađeno 147 ustanova, a pre 2012. godine taj broj je ravan nuli.

Osvrnuo se na rast plata u zdravstvenom sistemu, rast plata i penzija uopteno naglašavajući da će u narednoj godini prosečna plata biti 955 evra, a prosečna penzija 390 evra.

O obrazovanju je rekao sledeće „Od oko 400 miliona dinara koliko je iznosio čitav budžet za sve nivoe obrazovanja, u tekućoj godini smo stigli do budžeta od 400 miliona samo za predškoslu ustanovu i oko milijardu i 100 miliona. Postepeno su izdvajanja za prosvetu rasla, u kontinuitetu.“ Pomenuo je otvaranje vrtića, državnih i privatnih i rekao da dostizanje procenta u iznosu od 17,5% nije bio lako i da je obrazovanje bilo u dugovima koje je rešeno nakon preuzimanja odgovornosti.

Prolazeći kroz oblasti veliki deo je posvetio finansijskoj stabilnosti Leskovca naglasio da svakodnevno na računu grada ima preko 700 miliona dinara i istakao da stanje u budžetu grada na današnji dan iznosi 708.431.548 dinara, te dodao da je u leskovački budžet usmeren i vanredni transfer u iznosu od 60 miliona dinara koji će se opredeliti za pomoć roditeljima za nabavku udžbenika.

„2012. godine budžet je bio 2,9 milijardi dinara, budžet za 2023. godinu je povećan 100% i iznosi 6,5 milijardi dinara. To znači da smo danas stabilni. Godine 2012. kada su neki drugi imali odgovornost uzet je kredit od 5 miliona evra, a danas Leskovac nema kreditnih zaduženja. Mi smo kredite vratili ranije i nemamo obaveze ni prema jednoj instituciji.

Podsetiću vas i da su tada kasnile plate oko 8 meseci u javnom sektoru, samo u SRC Dubočica 9,5 meseci. Zahvaljujući transferu koji sam u saradnji sa državnim vrhom omogućio našem gradu, sa 197 miliona dinara islatili smo u jednom danu sve zaostale zarade. Prevazišli smo probleme i Leskovac postavili na stabilne temenje. Decembra prošle godine isplatili reprogram duga prema EPS-u u iznosu od 1.400.000 evra jer prethodno rukovodstvo nije plaćalo račune za utrošenu električnu energiju.“

Dodao je da su ove i prošle godine tri meseca pre isteka roka isplaćene sve obeveze po projektnom i programskom finansiranju, za oblast socijalne zaštite, kulture, informisanja i sporta.

„Dobri uslovi za početak rada, proširenje posla, unapređenje proizvodnje i nadogradnju skladišnih kapaciteta, privrednu sliku Leskovca su oslikali lepim bojama, zato se sada u gradu viore zastave privrednih subjekata i zemalja. Rad naših domaćih preduzetnika kao i stranih investitora omogućio je da u Leskovcu zaposlenje pronađe preko 11 hiljada ljudi, prosečno hiljadu ljudi godišnje. Broj nezaposlenih bio je 22.812 osoba a zaključno sa oktobrom 2023. iznosio je 11.735 lica, tu ima dosta poljoprivrednika koji se vode kao nezaposleni, a vredni su i imaju odlične rezultate. Samo u jednoj godini zaposleno je 2046 lica, i stopa zaposlenosti iznosila je 5,6% što je duplo više od republičkog proseka koja je iznosila 2,3%. A samo u toku poslednjeg meseca, u periodu od kraja septembra do kraja oktobra tekuće godine zaposlio se 101 naš sugrađanin. Ovaj broj možda nije veliki, ali je pokazatelj konstantnog trenda.

Na gradskom i republičkom nivou stopa nezaposlenosti i stopa nezaposlenosti mladih je sve niža. Podaci za Srbiju su sledeći: 2012. godine stopa je iznosila 25,9%, za mlade 53,2% a u drugom kvartalu tekuće godine iznosila je 9,6%, kada je reč o mladima spala je na 24,7%, prepolovila se“ kazao je predsednik Privremenog organa Cvetanović govoreći o novim radnim mestima i razvoju privrede.

Neizostavni deo obraćanja prilikom predstavljanja investicija i ovoga puta bile su saobraćajnice, vodovodna mreža, kapitalni projekti… Pomenuta su ulaganja u ulazi i izlazi iz grada poput Bulevera Nikole Pašića, puteva Leskovac – Lebane, Leskovac – Pečenjevce, Leskovac – Vučje, Leskovac – Vlasotince, put ka Bogojevcu, pomenuta je i trenutna rekonstrukcija putnog pravca Leskovac-Bojnik sa izgradnjom kružne raskrsnice „Tri šešira“ i rečeno da ukupna dužina deonice iznosi 1,6 km a vrednost radova 183 miliona dinara. Naznačeno je da je u puteve uloženo preko milijardu i 177 miliona dinara sa uređenih 53 hiljada metara, dok ulaganja od strane države u ovu oblast iznose preko 3 milijarde dinara, kao i vodovodna i kanalizaciona mreža, gde je uloženo 448 miliona dinara.

„Kruna sportske infrastrukture u Leskovcu je stadion Dubočica sa 8136 sedećih mesta, UEFA 4 standard vrednosti preko 2,5 milijarde dinara“ – naglasio je predsednik Cvetanović dok je govorio o podršci sportu. Podsetio je na činjenicu da je 2012. godine bilo izdvojeno 18 miliona dinara, da Leskovac izdvaja 125 miliona dinara za sportske klubove i organizacije i još 144 miliona dinara za rad SRC Dubočica, i da će se u narednoj godini za finansiranje sportskih klubova i organizacija uložiti suma od 150 miliona dinara.

Karakterišući kulturu kao dušu jednog grada danas je govorio o brojnim događajima i nagradama koje su pripale institucijama kulture. Dodao je da će u periodu od 4.12 od 29.12. u Leskovačkom kulturnom centru biti predstavljena izložba najznačajnijeg srpskog slikara Save Šumanovića, koja čini nacionalno blago od neprocenljive vrednosti.

Najavio je povećanje sredstava za subvencije poljoprivrednicima i rekao:

„Razvojna šansa našeg grada i čitavog juga je poljoprivreda. Zato je grad Leskovac u periodu od 2013-2022. godine za poljoprivredne proizvođače izdvojio sredstva u iznosu od oko 324 miliona dinara, za oko 8.750 korisnika podsticajnih sredstava. U 2023. godini je za tu namenu izdvojeno oko 47,5 miliona dinara, a planiramo da u narednoj za subvencije opredelimo 101 milion dinara. Uglavnom radimo decembra meseca podelu subencija, ove godine ćemo malo ranije.“

Predsednik Cvetanović se dotakao mera socijalne zaštite i pronatalitetnih mera i podsetio da grad izdvaja značajna sredstva za ovu oblast i da će se izdvajanja za određene mere povećati:

„Podsećamo da svaka zaposlena porodilja od Grada dobija 10.000 dinara, a svaka nezaposlena 20.000 dinara, dok će se u narednoj godini taj iznos uvećati na 20.000, odnosno 40.000 dinara, duplo više nego što je bilo, jer smatramo da imamo ekonomsku snagu za to. Do sada su za prvih 10 beba koje se rode u godini bili opredeljeni vaučeri od po 30 hiljada dinara i hvala firmama poput firme Bebi snovi koji svake godine nagrade roditelji bebi opremom, a od naredne godine, kako smo najavili, prvih 100 beba dobiće ovaj vaučer. Svim učenicima prvog razreda, koji pred polazak u školu dobijaju i čestitku od gradonačelnika, refundiraju se troškovi za kupovinu udžbenika u iznosu od 6.000 dinara, dok sva deca čiji su roditelji korisnici novčane socijalne pomoći dobijaju besplatne udžbenike tokom celog školovanja. Do kraja godine roditeljima svih učenika od 2-8. razreda refundiraćemo deo troškova za kupovinu udžbenika i rešićemo to rebalansom sad u petak, i sa tom merom nastavićemo i u narednim godinama, uspeli smo da 60 miliona dinara dobijemo iz budžeta Vlade RS i mi ćemo dodati još 15-20 miliona dinara koliko je potrebno da obuhvatimo sve učenike. S obzirom na to da ova mera obuhvata negde oko 8000 učenika, isto toliko je potrebno podneti zahteva i obraditi rešenja, uplata, zato molim sekretare škola da budu što ažurniji – roditelji treba da pribave potvrdu o prebivalištu, očitaju svoju ličnu kartu i da kopiraju platnu karitcu sa brojem računa da bi mogli da imaju kompletnu dokumentaciju. Na kraju godine, Grad će svu decu starosti do 10 godina obradovati novogodišnjim paketićima. Novina koju Grad planira da uvede, je sufinansiranje neinvanzivnog prenatalnog testa kod trudnica sa medicinskim indikacijama,“ i dodao da je počela da pristiže roba za pakovanje paketa pomoći za sve penzionere na teritoriji grada Leskovca i socijalno ugrožene.

Na današnjem izlaganju su predstavljeni i planovi koji su obuhvatili nastavak rehabilitacije saobraćajnica, izgradnju vodovodne mreže u severnom i porečkom kraju, investicije u JKP Toplanu, izgradnju pijačnog kompleksa u ulici Kralja Petra Prvog, izgradnji igrališta za najmlađe u centralnom gradskom parku, u naselju Dubočica i parku Devet Jugovića. Predsednik Cvetanović je govorio i o predstojećoj rekonstrukciji i dogradnji objekta Dečjeg dispanzera i najavio uvođenje u posao izvođača za izgradnju vrtića u naselju Stara stočna pijaca u narednih 10-20 dana.

„Kada imamo ovakva izlaganja, uvek je ideja da obraćanje završimo planovima, ali ovoga puta ću napraviti izuzetak. Ovoga puta, svoje obraćanje ću završiti mladima. „Mladost je srećna jer ima budućnost“, rekao je Gogolj, a mi smo za ovih 11 godina pokazali da mladi jesu sadašnjost i budućnost grada Leskovca. Uspeli smo da Fond za mlade talente koji sam ja formirao, koji su drugi gasili, a mi uspeli da obnovimo i osnažimo. Za više od jedne decenije kroz naš fond prošlo preko 5000 mladih i njih smo podsticali tokom čitavog studiranja u vidu finansijske podrške sa preko 143,5 miliona dinara, to je najbolje uložen novac. Novina je da oni koji su ostvarili prosek 10.00 i očistili godinu tokom školovanja od ove godine dobijati finansijsku podršku od 100 hiljada dinara“ – podsetio je na nagradene ekskurzije, projekat Aktiviraj se, omladinske kartice, žurke za male maturante i bicikle za Vukovce osnovnih škola.

Zahvalio se saradnicima, građanima na zajedničkom delovanju i veliki, odvažnim koracima koji su načinjeni u prethodnim godinama.

„Sve „kockice“ mozaika o kojima sam danas govorio su deo Leskovca koji stvara, gradi se i napreduje. Svaka od njih je važna, svaki segment je važan, jer samo zajedno možemo postići mnogo, a mi kao pokretači svih tih akcija samo možemo da radimo brže, jače i bolje. U obavezi smo da nastavimo da razvijamo svaki deo našeg Leskovca, da brinemo o svemu i jedni o drugima.

Ništa veliko nije stvoreno iznenada… Godinama unazad, na tragu naših predaka, radimo kako bismo našim potomcima ostavili dobar grad i dobru zemlju. Stoga nastavimo da gradimo i naš grad i našu prelepu Srbiju. Hvala svima koji ste nam pružili podršku i ukazali povrenje.“

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

20 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bosanac is
07.11.2023. 17:30

Zagrizli smo Vucica, jos da ga ispljunemo.

sudski tumac za bosanski
08.11.2023. 07:52
Odgovor za  bosanac is

A sta on radi. Nezna sta radi. Evo, Vulin podnosi ostavku, Vucic potpisuje.
Setite se šta ste ostavili toj Demokratskoj stranci i DOS-u posle 2000 godine. Benzin na flase, pokradenu deviznu štednju prebačeni na Kipar i ko zna gde, Dafinu, Jezdu, BK banku, ratove, grobove, katance na fabrikama, da vas podsetim pogledajte na you tubu, i videćete ko je stavljao katance do 2000 a ko je pokušao da ih skine. Kao vrhunac svega imali smo bombardovanje, kažnjavanje drakonski medije koji ne misle kao ona vlast (Vučić bio ministar informisanja), jednom rečju ruina, a ne država. To nasleđe je trebalo menjati, krenuti od početka, i ono što se uspelo do 2012 vi ste ponovo zasrali za 11 godina. Zaduženje bilo 13,5 milijardi eura, sada blizu 54 milijarde eura, najskuplji kilometri auto-puteva, 3 do 5 puta skuplji od realne cene, ulaganje u gluposti kao što su stadioni, metroi 3 puta skuplji, expo 2027, zaduživanje za još 11 milijardi eura, najskuplji benzin, namirnice, komunalije.
Za koga glasate u decembru. Za lebancanku iz dimastije Bogdanovica, koju zbog neznanja njeni ne izabrase za sudiju. Za Meska koji izigrava leskovackog Jovancu Micica.
Evo javno izjavljujem. ako Mesko uspe da stoji 5 sekunde u toaletu kvantaske pijace poklanjam mu celokupnu svoju imovinu. Nije nesto, ali idem u beskucnike
Pogledate u kakvom su vam stanju njive u okolnim selima. Zakorovljene !!!
Dali da kazemo da vozovi ne dolaze u Leskovac.
I da znate juce sam izbacio vase sto idu od kucu na kucu. I bas me briga za komsijinu cerku. Neka se zaposli u apuiv ili juru. Pa tolika deca tamo rade.
I znate li da ljudi nemaju ogrev. Sta mislite ako zahladni tu negde pred 17 decembar.
Pa dobro on je dovoljno lud, zaduzice se i poceti da deli drva.
Tu ste negde da vas nema. To po vasem ponasanje zakljucujem. Delite pare i kapom i sakom.

potikali se
07.11.2023. 17:34

Neznaju sta rade. Vulin podnosi ostavku, obrazlaze, a u potpisu Vucic. Ocigledno da je Vucic na red.
comment image

pijacni svercer
07.11.2023. 21:29
Odgovor za  potikali se

Ovo je naj, naj i sve se pitam kad Vucic bude pisao ostavku ko ce biti u potpisu.

sivca
08.11.2023. 07:29
Odgovor za  potikali se

Pa to je sustina tih okupljenih oko SNS. Prvo oni nista neznaju, ovde je bio potreban minimum koncentracije, minimum dostojanstva prema sebi. Ali neznaju nista.

Zoran Jug
07.11.2023. 18:41

Imamo novog doživotnog Maršala,samo koji žmure vide sjaj Leskovca , oni otvorenih očiju vide kako se grad vraća u jednu običnu palanku.Nek nam je Bog napomoć.

Boban Ilic
07.11.2023. 19:21

Leskovac sa gradonacelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovicem nema nameru da u razvoju stane. Ono sto je gradjeno i izgradjeno do sada, na ponos je svih Leskovcana. Medjutim, od slave se ne zivi vec su novi izazovi, podvizi, poduhvati, i ispisivanje novih zlatnih stranica istorije grada Leskovca smisao postojanja i zivota pdgovornih ljudi i politicara.. Zato je pred nama jos mnogo novih planova, projekata i programa koje nakon pobede na predstojecim izborima gradonacelnik sa svojim timom namerava da realizuje itime obezbedi jos jaci brzi i bolji razvoj, rast i napredak grada Leskovca. Do pobede 17 decembra jer Leskovac ne sme da stane!

za ilica
07.11.2023. 21:25
Odgovor za  Boban Ilic

Bobane, u komentaru koji je potpisan sa potikali se, malo gore, vidi se da ste dostigli dno dna. Ma jok, u minusu ste.
Iskreno ja te zalim, ali moram da brinem za decu.

sava
07.11.2023. 19:35

Ma pusti kafane,sredi prvo ul.Južnomoravskih brigada dok nam ne poispadaju točkovi

Avav
07.11.2023. 20:00

Nadvožnjak na ulazu u MZ Ančiki u Bratmilovcu crna tačka! Decu ne smemo da pustimo biciklom ili peške da prodju preko istog!!! Ulicom Tome Kostića na ulazu u Bratmilovce ne može da se prodje, parkirani automobili maltene na kolovozu, a regionalni put i jedan od najprometnijih u gradu! Kad padne kiša je tek haos i opasnost za sve učesnike u saobraćaju! I niko godinama ništa ne rešava!? Trebalo bi usloviti ovu vlast koja ima najveće uporište upravo u ovom mestu, i u ove dve MZ da preduzme nešto, ili možda i neke drastičnije mere daju rezultate, blokadom puta na kraju krajeva! Jer bezbednost pre svega, a ne prazna obećanja svake vlasti od ’90-e na ovamo!

Zoran J.
08.11.2023. 09:13
Odgovor za  Avav

E pa prijatelju imate priliku 17. decembra. Olovke u ruke i listom glasajte protiv ove vlasti, a ne da glasate za njih pa onda da ih ucenjujete. Sve ste pobrkali. Oni koji vam nisu pomogli od 90. neće ni sada ni nikada. Jer su vladali 10 godina sa Miloševićem, pa bio prekid (ali je SPS je bio sa ovim „žutima“, pa još 11 godina ponovo ovi i za ukupno 21 godinu šta su učinili za vas? Ništa! Zato glasajte za one koji vam možda i urade ono što vam je potrebno, pa ako ni oni, doviđenja, novi!

Avav
07.11.2023. 20:34

I opet ništa o nadvožnjaku prema Bratmilovcu, trotoarima u naselju, i zameni vodovodne mreže koja dva puta nedeljno negde popusti, pa par hiljada ljudi i dece nema vodu po ceo dan?! Gradjani drugog reda.

MARIJAT
07.11.2023. 20:41

Leskovac je potpuno promenio svoj izgled na bolje od kad je aktuelna vlast na celu grada. Bravo

dali marijat zna
07.11.2023. 21:26
Odgovor za  MARIJAT

Gde je to osim stadiona Leskovac promenio izgled.

MisterS
07.11.2023. 21:04

Nema oblasti u kojoj Cvetanović kao prvi čovek grada nije doprineo razvoju Leskovca. Sve čestitke!

Srbiji ne sme da svane?
07.11.2023. 22:34

Duž ulica Rade Končara i Svetozara Markovića postavljene metalne, plastične kante različitih veličina, gajbe od piva, kamenje, plastična burad puna zemlje, žutom ili belom farbom kako kome padne na pamet obeležava saobraćajnu traku. Sa Cvetanovićem siguran povratak u kameno doba!

20231106_090215
bata
08.11.2023. 03:32

znači ja plaćam porez i mojim novcem će da se sredi niz privatnih kafanica….. vratite mi pare !

Amunga
08.11.2023. 10:01

Lepe vesti za stanovnike tog dela grada, a i svih gradjana, bravo!

Goran
09.11.2023. 12:36
Odgovor za  Amunga

Šta će to doneti građanima ove ulice? Sređivanje privatnih kafana? Očito ti nisi odavde, niti znaš koja je to ulica, niti koje su to kafane? Ali, počev od trafika kod Siće i Bibca, Pa Joea, pa onda Složne braće, Srča… sve, ama baš sve su u montažnim objektima, koji najverovatnije imaju privremenu dozvolu i u rukama su privatnika. Kako to onda od gradskih, budćetskih sredstava, našeg novca, želite da sređujete te kafanice? Alooooo, to je KRIVIČNO DELO!!!!

Marija Dj
08.11.2023. 22:20

Grad nastavlja da se razvija zahvaljujući radu lokalne samouprave.