Dačić nagrađuje i unapređuje vatrogasce

VLASOTINCE – Ministar srpske policije Ivica Dačić danas je, u svojstvu komandata Republičkog Štaba za vanredne situacije, obišao planinsko selo Donja Lopušnja u opštini Vlasotince, odnosno pripadnike vatrogasno spasilačke jedinice, koji su nekoliko puta iz tog zavejanog kraja evakuisali bolesne ljude.

Dačić je obećao da će požrtvovani vatrogasci biti nagrađeni i vanredno unapređeni.

Ministar je kazao da su posredstvom njegovog ministarstva danas stigle tri ekipe sa mašinama za čišćenje snega na jugu Srbije i podsetio da je Vlada Srbije donela odluku o pomoći ugroženim opštima u vidu goriva za mehanizaciju, ali nije znao da kaže zašto je gorivo u Vlasotincu i Crnoj Travi dopremljeno nedelju dana kasnije.

“Nisam sada došao da donesem pomoć, nego da obiđem svoje ljude”, kazao je.

On je ocenio da se radi o nesvakidašnjoj situaciji.

“Ovo je zaista nesvakidašnji događaj. U gradovima koji su udaljeni 100 do 150 kilometara imate sunce, a ovde ovako niske temperature i snežne padavine. Ali, moramo na to da se naviknemo i to je suština postojanja Repbličkog štaba za vanredne situacije”, zaključio je Dačić, koji je se u Lopušnji, selu na 800 metara nadmorske visine, pozdravljao sa začuđenim malobrojnim meštanima.

“Prvi put vidim uživo nekog ministra. Dobro da nas se neko setio. Put do našeg sela je i bio prohodan, ali su zavejana nekoliko sela iznad nas”, rekla je novinarama jedna meštanka Donje Lopušnje.

Dačić je Vlasotincu izvršio smotru vatrogasno spasilačke ekipe, a nešto ranije ga je ispred sedišta opštine aplauzom dočekalo stotinak građana.

Od skretanja sa autoputa Koridora 10 kod vlasotinačke petlje do Vlasotinca i duž puta od Vlasotinca do Lopušnje satima su dežurali pripadnici policije, raspoređeni na po 500 do 1000 metara

(Kraj)