Dačić predao ključeve novosagrađene kuće deci stradalog policajca

VRANJE – U selu Prevalac kod Vranja Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić predao je ključeve od novosagrađene kuće  deci nastradalog pripadnika policijske uprave  Zorana Markovića i njegove  preminule supruge Tanje Janković  koja je takođe bila radnik policijske uprave. Dačić je  trinaestogodišnjem Nemanji i desetogodišnjoj Zorani Marković prilikom useljenja, poklonio i ikonu Belog anđela, navodeći da Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o porodicama nastradalih policajaca.

”U proteklih desetak godina oko 1000 pripadnika policije izgubilo je živote, naše ministarstvo ima obavezu da brine o njihovim porodicama” rekao je Dačić danas u Prevalcu.

Izgradnja kuće je na inicijativu vranjske policije i uz pomoć brojnih donatora počela 16. juna ove godine, da bi krajem novembra, kuća u potpunosti bila završena i opremljena.

Policajci Ferat Ajdari (32) iz Preševa i Zoran Marković (42) iz Prevalca kod Vranja poginuli  su 20. decembra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći u blizini Bujanovca.

(Kraj)