Za dva meseca ponovo će proraditi narodni kazan

NIŠ- Posle dvogodišnje pause od 1. marta iduće godine socijalno najugroženiji žitelji ponovo će dobijati kuvane obroke jer se Narodna kuhinja ponovo se seli pod okrilje gradskog Crvenog krsta. U poslednje dve godine siromašni su dobijali pakete sa najosnovnijim životnim namirnicima. Za Narodnu kuhinju izdvojeno je 47 miliona dinara iz gradske kase.

Prema podacima Centra za socijalni rad,broj korisnika paketa u predhodnom period kretao se od 5.700 do 6.300 a na osnovu iskustva iz ranijeg perioda,kada su se delila kuvana jela, procene se da će na narodnom kazanu biti oko 2000 korisnika manje.
-Niš je bio jedini grad u Srbiji,pa možda i u Evropi,gde su se socijalno najugroženijim građanima, umesto kuvanih jela,delili paketi sa hranom.Sada se ponovo vraćamo na staro,jer,isključivo samo pod tim uslovima,možemo da dobijemo pomoć u namirnicama od države,a obroke će spremati Crveni krst u prostorijama koje će se u međuvremeno renovirati-kazala je gradska većnica Dušica Davidović zadužena za socijalna pitanja.