Opština nagradila trubače

SURDULICA – Lokalna vlast izdvojila je milion dinara za kupovinu 110 odela koje je poklonila trubačima kao znak podrške muzičarima koji promovišu ovu sredinu širom srbije I sveta.

U Surdulici ima oko trubačkih 20 orkestara, a opština je, prvi put od kada se čuje truba u Surdulici, odlučila da im oda priznanje za sve uspehe koji su postigli i za jedinstveno predstavljanje svog mesta. Sa željama da nikada ne prestane tradicija trubaštva u Surdulici, da trubači nastave da svoje umeće prenose na svoje potomke, da im naredna i sve sledeće godine budu uspešne, predsednik opštine Surdulica je, na svečanosti posvećenoj trubačima, svakom članu iz 9 orkestara poklonio kompletno odelo na kome je izvezen grb Surdulice.

 – Surdulica je odvajkada prepoznatljiva po trubačima koji širom Srbije, Evrope i sveta promovišu svoj grad i predtavljaju ambasadore grada, gde god se našli. Za više od pola veka saborovanja u Guči osvojili su oko 80% nagrada. Bez njih ne može da prođe nijedno veselje niti važan događaj, bio on javni ili privatni, kazao je Novica Tončev, predsednik opštine. 

Surduličkom kulturnom centru, veče posvećeno trubačima otvorio je orkestar Elvisa Ajdinovića, ovogodišnjeg pobednika u Guči, a pored 99 članova iz 9 orkestara koji su dobili odela, svečanosti su prisustvovali i orkestri pred kojima je tek karijera, predstavnici lokalne samouprave i prijatelji trube.