DEČAK I ČAROBNI PASULJ IZ ROBNE REZERVE

Nekada davno pre nego što je puštena fontana na trg u jedno selo pored Pečenjevce živeo je jedan dečko simpatizer od vladajajuću stranku s njegovu staru majku.

Bili su si slabostojeći odnosno bez kršen dinar jer su prejebali poslednji 100 evra od državu što Vučić davao te gim ostala samo taj jedna krava što gu muzoše za mleko ko ovaj naša država nas za porez.

„Dobra naša kravo fala ti što ni davaš mleko“, reče dečak dok je zevao u telefon na Fejzbuk i turao komentari podrške na Jugmediju ispod neki tekst

„Usrali smo motku bez Belku slabo gu mnogo ranimo ako isceri zubi ima useremo motku načisto u ekonmski pogled, nema ni 500 evra uzmemo u klanicu za nju“, dodade majka. Majka je bila u pravu ima imala si je iskustvo sa stoku s krupni zubi koje je stekla ko čistačica u „Mesokombinat“.

A kako vreme prolazilo Belka davaše sve pomanje mleko i sad toj kad pomnožiš sa cenu od sirovo mleko na zeleni pijac plus ako uzmeš u obzir da se treba prokuvuju flaše na plotnu od električni šporet računica gu ič nije imala. Jedva gi je ostajalo za cigare laki strajk 100s meko pakovanje te su od svo nemanje prešli na motane.

„Slušaj me majmune“, reče majka „da zajebemo mi ovoj. „Belka sam što ne isceri zubi, a nas nema ni kuče za koe da uape nego da fatiš ti ovu kravu da gu  oteraš na kvantaš i da gu otuđiš al da vodiš račun da te ne vidi neki troširanic će ti traži da platiš kvintu. I nemoj se slučajno mandaš po kockarnice ima ti se natepam ko na vola tri dana neće mož na dupe da sediš“.

„Dobro mamo, reč reče dečak

I sutra ujutru u 5 do 5, petnes do pet krenu za Leskovac vozom s onu ženu što ideše u Lindu da vu dav neki poklon. Čim siđe u Leskovac onde kod trafike sretnu nekog starog čoveka što mu se predstavi ko Žika.

„Dobro jutro kurto toj li je krava?“; upita ga Žika.

„Ne toj je dedo Yugo florida, zajebi me be,ne me maj iam si trista rabote idem da prejebem neku budalu da gu uremim i uznem neki dinar gladan sam ko šofer pred stranački miting“, reče dečko.

„Slušaj me, ti si pametan dečko za koe će se be maješ čak na kvantaš plus će te oderev trošarinci a i ako ti se uneredi krava po ovej nove pločke što je turio Goran ima te icepe komunalci s kazne a mož i krava da iskrši nogu jer se klackav pa će posle držiš kompiri“, reče Starac Žika i žmignu na jedno oko.

„Pa koe da radim pita dečko? Oš ti dedo da gu uzneš, mnogo lepa krava prva liga organska, podseća me na tebe, kolko će daš da se ne cenjkamo mnogo?“, pita ga  dečko.

„Znaš koe, vidim da si pametan dečko ću ti dadem da se učlaniš kod mene u stranku i 5 zrna čarobni pasulj iz robne rezerve glej ga šta je ič nema žižak u njega mnogo“, reče deda i pa žmignu.

„Liiiiiii!“, reagova dečko „Ti li be misliš da sam ja iz Lebane, ono jes dobar pasulj fini zrnciki, tetovac li je? Nego, koj će mi kompiri pasulj pobolje ću prođem na leskovačku onlajn pijacu kod Gordanu inbox“, reče dečak.

„Liiii ne liii, toj neje običan pasulj majmune, toj je čaroban SNS pasulj iz robne rezerve ako ga muneš večeras u zemlju ima porasne povisoko od osmospranicu u nebo, mož i u saksiju da ga turiš ali vodi red oće gu iskrši“, odgovori srtarina s nameru da ga prejebe.
I Žika prejeba dete u toj pazarenje jer zna si znanje ko svaki političar sa stogodišnje iskustvo te ovaj nemaše kude pa prihvati i dade Belku za 5 zrnciki pasulj iz robne rezerve, učlani se u SPS i odma požuri dom da se pofali na majku kako je prejebao čuvenog Žiku Žmigavca i dao kravu za čarobni pasulj iz robne rezerve.

„Mamo, Mamo otide belka, prejeba jednoga staroga dedu u uvali mu onuj crkotinu od kravu a on na mene dade neki čaroban pasulj iz robne rezerve. Znači, trgujem pobolje nego Bagdala!“, pofali se dečak sve cereći zubi.

A majka će: „Kupio li si mi cigare? Ček be majmune a kam ti pare?“

Jaooo pa si se drogiraooo majketiga zaulave onakvu kravu si dao za pe-ses zrnciki pasulj koj te be napravi tako zaulavog, bolje kamen da sam rodila da svinje imav kude dupe da češav. Mnogo mi jad što si tako aljav sad će mora radimo u Aptiv da bi imali za leb i sleb“.
Ufati majka, jer vu se ruke tresle od nikotinsku krizu, i zavrljači onaj pasulj kroz prozor a na dete zavrza 3-4 roditeljske vaspitno popravne šljakanice ega ga dovede u red.

Zbog majkine reči dečko ga beše skroz ufitiljio poče razmišlja od ono najgore, mislim ne da se besi nego da se učlani u SNS i da lepi plahate i botuje kako ne bi morao da radi za platu 8 sati svaki dan.

„Prejeba me mene Žika na brzinu onakvu kravu da dadem za pasulj ebem ti budalu“, prekorevaše sam sebe.
Otide uzede 5 piva na recku pola leb i 200 grama švarglu u zadrgu i uspa se na basamaci pred kuću.

Ujutru kad se probudi imaše koe i da vidi, golemo drvo tuj pred kuću niklo i toj baš golemo narasnulo. Prvo protrlja oči pa se pomisli koj ga jebe 65 evra metar drva a ovoj glej ga pogolemo od lepu brenu kod Kraš. Dal će usreći ovija što se greju zdrva?

„Sad cu se ukačim na njega da vim kako su uredili trg; domnese odluku dečak i poče se kenteri uz granjke.
Kentereše se …. kenterešee se i kad dođe do kraj vide neki golem dvorac.

„Liiiiiiiiii ovde li živi Toma Nikolić nikad nisam video ništa poboljšo, ima i ovej kapije na dugme“, reče dečak koji je misleo da je u Beograd. Prekenteri se preko ogradu i uleže unutra i vide nekog  golemog čoveka što podseća na Nešu neurologa kako spije u krevet.
„Nešo ti li si?“, pita i vide gomilu sendviči na astal pored ovog kude spije.

Ništa mu nije bilo jasno pa onako mamuran pomisli da mozda otud dolaze ovi sendviči što se ručaju po mitinzi i ufati jedan da cepi najlon al ga prekinu neko tropanje.
„Lele, Neša se probudio mora ufatim da begam“, dečak je pričao sam sa sebe ko da je Tojagin pacijent. Ovaj golem čovek što podseća na onoga Nešu osetio je da se neko strano biračko telo uvuklo u njegovu kuću ali ga mrzelo da se zakecuje sad s njega i nastavi da spije i sanja kude sa Šembu vodiv Leskovac.

Tuj prliku iskoristi dečak pa ufati neku kesu punu s pare što je bila na kredenec i poče bega niz pasulj i dokrši se kod majku koja je baš u taj trenutak gledala dnevnik i sekirala se za Ukrajinci u dombas.

„Mamo mamo glej koe sam doneo“, radosno uzviknu dečak. „Neće mora predaješ CV u Aptiv, će ima dovljno da vrnemo dugovi u drakstor i će ostane još za nas pošteno sam gi uzeo iz kredenec od onog čoveka što živi na pasulj u Beograd“, sve priča brzo dok mu se ruke tresev od radsos.

„Neće više trpimo za osnovno, za cigare i rakiju a mož uplatimo i letovanje u Sutomore frst minut ne treba više kovid propusnice“, ponosno reče majka i cmoknu sina.

Dva tri dana po toj dečak nemaše mirku pa se ukači na pasulj preripi ogradu i uleže u onuj kuću sa kapiju na dugme. I vide kude ovaj čovek nariđa na kokošku da snosi zlatna jajca. Odma mu prođoše onej reči od gradonačelnika kide je govorio na onuj decu da je sto put bolje da se ne radi ništa nego samo da se naređuje i sve da se ima.

Sačeka dečak priliku da se ovaj pa uspije pa mu otuđi i kvočku i donese gu da pokaže na majku.

„Mamo, mamo, glej koe sam sad doneo, kvočku što snosi zlatna jajca A klasu od zlato ono jes da sva jajca koštav ko da su zlatna ali ovaj su od istinsko zlato ovakva jajca nema ni kod kinezi u Mašinoteks“.

„Alal nek ti je sinko će bude čovek od tebe imaš si laku ruku“, reče majka i cunu ga u glavu od rados.
Na dečaka i toj beše malko pa ufati i pa se ukači tam na pasulj i vide kude ovaj ima neku Harfu od zlato. Odma se pomisli kako će boga pare uzme kod ovuj Perišićku što predava muzičko preko put dečiji dispanzer. Kad se ovaj zamaja ovaj gu turi pod miške i taman krenu da bega harfa se raskreka: „Gospodaru dečak me otuđuje vikaj miliciju brzo inače otido u delovi“. Harfa je znala da neće gu prejebev odma u parčiji čim gu skinev ko staru biciklu od tavan. Dečak za čs skinu od pasulj a ovaj čovek golem beše trom pa dok viknu miliciju i dok ovi iskočiše na teren jer nije imala slobodna ekipa da naprave uviđaj. Ovaj ufati štilku motorku i natrupi stablo od čaroban pasulj, čak mu i šumar udari pečat da bude legalno.

Majka reče na dete da nije lepo što je otuđivao stvari od onoga čoveka jer su mogli da ga ufate pa da ona najebe pošto je on maloletan a najviše vu smetalo što se on učlanio u SPS.

Dete vu je reklo da je sve razumelo te neće toj više nikad da radi jer sad imav sve ufati te icepi partijsku knjižicu i osnova Golubarsko udruženje da ne bi plaćao porez i imao problem sa inspekciju. Živeli su lepo i svaku godinu prodavali delovi od čaroban pasulj ko šumova drva i davali na šumara 20% za pečat ko što je i red u Leskovac.


Svrha ovog autorskog teksta nije da uvredi, omalovaži i ismeje već da opusti i nasmeje čitaoca. Stavovi izneti u sadržaju nužno ne odražavaju stavove redakcije juGmedie.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar