Đorđe Stojiljković iz Vlasotinca nagrađen na festivalu u Italiji za film “Pusti da nađem srcu lek”

Đorđe Stojiljković iz Vlasotinca nagrađen je za najbolju kinematografiju na filmskom festivalu CinqueTerre Film Fest u Italiji, u dvorcu Riomaggiore za film “Pusti me da nadjem srcu lek”.

Glavne uloge u ovoj ljubavnoj drami koja traje 45 minuta tumače Mirjana Karanović i Vučić Perović. “Pusti me da nađem srcu lek” je Stojiljkovićev i Čolićev diplomski film na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, na katedri kamere i katedri za filmsku i TV režiju. Snimljen je za 11 dana na lokacijama Velikog Gradišta, Golupca i okolnih sela.

Nakon više festivala gde su u takmičarskom programu bili filmovi na kojima sam radio kao Direktor fotografije, među kojima su i festival u San Sebastianu i Kustendrorf, a takođe i nakon nagrada za najbolju režiju za moj rediteljski prvenac (film „Igla“) u Prokuplju i Ankoni (Italija), ovo mi je prva nagrada za najbolju fotografiju, što me svakako čini izuzetno srećnim, a smatram i da je od velikog značaja, kako za ovaj film tako i za celu ekipu koja je radila na njemu. Italijanska publika, zajedno sa ostalim učesnicima iz sveta je zaista pozitivno reagovala i dobili smo jako dobre kritike na račun estetike „magičnog realizma“ koju smo reditelj Miloš Čolić i ja uspeli da postignemo u ovom filmu, koja itekako godi Italijanima i njihovom „felinijevskom“ karakteru, pa je samim tim i bilo reči o budućim zajedničkim saradnjama. Moram reći da je bilo jako lepo biti deo tog festivala koji se održava na izuzetno upečatljivoj lokaciji. Verujem da će nas ovaj festival i nagrada koju smo osvojili lansirati u dalji pohod na još mnoge festivale i uspehe za naš film”. kaže Stojilković za Jugmediu.

Stojiljković je diplomirao na katedri kamere na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Više puta je za svoj rad osvajao domaće i nagrade u inostranstvu.