Drugi štrajk upozorenja gradskih i opštinskih radnika

NIŠ – Zaposleni u gradskim i opštinskim upravama u Nišu, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Svrljigu i Dimitrovgradu danas su od 10 do 12 sati, kao i juče, održali štrajk upozorenja zbog toga što su uredbom Vlade smanjene plate službenicima u državnim organima, potvrđeno je danas u Sindikatu gradske uprave u Nišu.

Radnici dve niške gradske uprave prijavili su svom Sindikatu da su im načelnici pretili otkazom u slučaju da nastave štrajk, zbog čega će, kako kažu iz Sindikata, po uzimanju izjava i prikupljanju ostalih dokaza, biti podnete prijave protiv odgovornih.

Zaposleni su na današnjem zboru radnika potvrdili raniji dogovor da od ponedeljka, 27. februara, ukoliko Vlada ne promeni odluku, nastave započetu akciju.

“Da li ćemo u ponedeljak stupiti u generalni štrajk ili ćemo opet imati štrajkove upozorenja zavisiće od toga da li će nam iz Vlade ili resornog ministarstva dati nagoveštaje da će ovaj problem biti rešen”, rekao je agenciji “Jugmedia” Marko Savić, predsednik Sindikata gradske uprave u Nišu.

Savić je sugrađanima zahvalio što u vreme štrajka nisu dolazili u gradsku upravu, tako da se pred šalterima danas nisu stvorile veće gužve, pa je rad službi ubrzo potpuno normalizovan.

(Kraj)