Originalni izum Baltazara iz Starog ureda

LESKOVAC – Krovovi i plafoni ovih dana cure na sve strane i svako se snalazi ko kako ume i zna. Rukovodilac Službe dečje zaštite Branislav Blagojević našao je originalno rešenje kako da zaštiti tehniku i podove, zbog čega ga kolege porede sa profesorom Baltazarom, junakom animiranih filmova.

U najkritičnijoj prostoriji Službe Blagojević je, naime, ispod plafona razapeo podeblji najlon, koga je suzio na jednom mestu. Tu se sva voda, koja curi sa plafona, sliva u široku plastičnu flašu, nataknutu na otvor plastične kanalizacione cevi, koja prolazi kroz otvoreni prozor i izbacuje vodu.

Cev je obavijena i zavezana za metalnu kofu, koja stoji u metalnom koritu, širokom selotejp trakom.

„ A šta drugo da radim. Iz Štaba za vanrednu situaciju su mi dali samo ovo korito, šta ću sa njim“, pita se se rukovodilac.

Ovaj neobičan izum izaziva pažnju i stranaka. Zastaju i čude se. „Dobra ideja, ako mi procuri kuća primeniću isti model“, smeje se jedan mladi otac sa hrpom papira u rukama.

Služba Dečje zaštite nalazi se na poslednjem, trećem spratu zgrade Stari ured u centru Leksovca. Dva sprata ispod su dve zdravstvene ambulante i Crveni krst.

Zgrada je stara i orunula, a lokalna samouprava je tek ove godine odlučila da je renovira i utegne. Ali, krenulo se od stepenica. Do krova će se stići, računa se, tek na leto.

(Kraj)