DRUM DUM FEST Carstvo ritma 13. i 14. jula u Leskovcu

Osmi po redu Drum Dum Fest 2018, koji se u Leskovcu održava 13. i 14. jula, predstaviće, kao što smo već najavili, najbolje bubnjare iz regiona, a zvezde ovogodišnjeg festivala su Dino Milosavljević, Vlatko Stefanovski i Đole Maksimovski.

Biće predstavljene i mlade bubnjarske nade, kroz uobičajene programe DDF kids i DDF teens, a konkurs za učešće u ovom delu programa otovren je od juče i trajaće do 1. jula, dok mladi bubnjari prijave mogu da šalju na mejl  pr.drumdumfest@gmail.com.

Novina u programu festivala ove godine je izložba  fotografija „Objektivom kroz muziku“, za koju su organizatori pozvali,  kako profesionalne,  tako i fotografe amatere, da pošalju svoje radove.

„Na konkursu je stiglo oko dvesta radova iz svih krajeva Srbije i regiona, a na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak najboljih fotorafija u čijem izboru će nam pomoći najkompetentniji u ovoj oblasti u našem gradu, fotografi iz Foto-kino kluba Leskovac“, kažu organizatori.

Upravo ova izložba će i otvoriti ovogodišnji festival i ujedno najaviti  nove segmente koje planiraju da uvedu u program budućih festivala, stvarajući time još jaču umetničku sinergiju.

Prvog dana festivala u petak 13. jula, biće predstavljene knjige tri jako zanimljiva autora, Predraga Jovanovića i Branimira Loknera sa knjigom „Rokenrol u kandžama interneta “ i Branislava Bašića Pekara sa knjigom „Seljobriti kaži „, uz promociju i druženje sa autorima u holu LKC-a na drugom spratu.

U subotu 14.jula, festival počinje bubnjarsko radionicom, a  svi zainteresovani moći će da prisustvuju master class-u Dina Milosavljevića, koji počinje u 18 sati u holu LKC-a.

Revijalni deo festivala započinjemo počeće od 20 sati, tradicionalno defileom bubnjara, a odmah nakon toga na bini u Šop-Đokićevom dvorištu predstaviće se mladi bubnjari DDF kids i DDF teens.

Nakon njih nastupaju gosti iz  Kumanova grupa KI, prošlogodišnji pobednik Zaječarske gitarijade.

Boje Leskovca brani Igor Velikov sa bendom Denis Napast, a potom će nastupiti zvezde večeri, Dino Milosavljević, Vlatko Stefanovski i Đole Maksimovski.

Prvo gostovanje muzičara iz Crne Gore, bend Parampaščad, sa svojim snažnim r’n’r zvukom, organizatori su ostavili za sam kraj večeri.

„Uprkos malo težoj situaciji uzrokovanoj smanjenjem budžeta, nadamo se da nećemo izneveriti sve one koje vole dobru muziku i dobar ritam, sve naše drage prijatelje i stalnu publiku koja svake godine s nestrpljenjem očekuje naš festival“, poručuju organizatori.

Organizatori festivala su UG Muzička komunikacija, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i grada Leskovca, tehničku podršku TOL-a i veliku podršku prijatelja festivala LKC-a, Kancelarije za mlade i Narodnog pozorišta Leskovac.