Duh mladosti – karavan za bolji život budućih generacija

Karavan „Duh mladosti“ posetio je danas Leskovac u cilju promocije dualnog obrazovanja, sporta i volonterizma mladih.

U okviru manifestacije održana je i panel diskusija na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja.

Generalni pokrovitelj projekta je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Karavan je zvanično otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a pored njega obratili su se i pomoćnik ministra Gabrijela Grujić, direktor Sektora za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević, kao i predstavnici partnera na projektu.

Otvarajući manifestaciju gradonačelnik Leskovca istakao je značaj dualnog obrazovanja kod mladih kao važan faktor uspeha.

Mladi i njihov položaj, kao i stvaranje boljih uslova za njihov život, jedan su od naših najvažnijih  prioriteta. O tome možda najbolje svedoči podatak da smo od 2012.godine, nakon što smo obnovili rad Fonda za mlade talente, izdvojili  53 miliona dinara za dodelu 1614 nagrada za naše mlade talente“, istakao je gradonačelnik Leskovca.

Pomoćnica u Ministarstvu prosvete Gabrijela Grujić  rekla je da je Leskovac grad u kome dualno obrazovanje postoji i donosi rezultate.

Direktor Sektora za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević govorila je o ulozi koju ova komora ima kada govorimo o dualnom obrazovanju i istakla da je trenutno nešto malo više od 200 privrednih subjekata koji su otvorili vrata svojih objekata i na taj način omogućili da đaci stručnih škola steknu u realnom radnom okruženju kvalitetna znanja i razviju veštine i sposobnosti od značaja za njih.

U ime organizacije „Spirit of youth“ prisutne je pozdravio Strahinja Bulatović i pozvao prisutne da se uključe u panel diskusiju kao i da učestvuju u akciji „Zgib zona“ u okviru koje onaj grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečijeg parka.

(Kraj)