Posle dužeg vremena rukometni spektakl u Leskovcu pred malobrojnom publikom

Tri puta se jako zatresla rukometna prečka danas u leskovačkoj Hali sportova, a Leskovac se posle dužeg vremena podsetio kako izgleda dan rukometa, dok su, nažalost, malobrojni ljubitelji užiuvali sa tribina  od jutra do mraka. 

Iako su u pitanju pripremne utakmice pred početak prvenstva, lepo je bilo uživati u rukometnoj predstavi u gradu na Veternici.

Podmlatku RK „Dubočice 54“ u goste je došla ekipa ORK „Pirota“ ,koja je tek u 45 minutu uspela da slomi mladu i neiskusnu  domaćina. U toj utakmice se moglo videti da će se u Leskovcu i dalje igrati dobar i kvalitetan rukomet. Rezultat na kraju ne oslikava ono što se na terenu moglo videti 39:48 (23:20)

Nakon uvoda na teren su izšli seniori RK „Dubočice 54“ i RK „Vranje 1957“, obe super B ligaške ekipe. Na terenu se mogo videti veoma brz i dinamičan rukomet pravi superligaški u kome je ekipa Vranja sve vreme imala prednost. Rezultat 22:30(12:14). Trener domaćih Pejčić je istakao da ekipa još uvek nije u formi koja se od nje očekuje.

I kao šlag na tortu došao je duel ŽRK „Dubočice“ i ŽRK „Kumanovo“. Međunarodna rukometna utakmica posle dužeg vremena. Gošće su opravdale renome koji prati i sa lakoćom savladale domaće rukometašice 21:35 (5:19). Ali treba istaći marljiv i predan rad trenera Bojana Trajkovića koji je bukvalno iz mrtvila izvadio „Dubočicu“, i svojim entuzijazmom i radom uliva nadu da će se i ženski rukomet vratiti gde mu je mesto.

Jedino što je falilo ovom lepom rukometnom danu, bila je publika. Svega stotinak ljubitelja ovog sporta je danas uživalo u rukometnoj predstavi.