EKO PAKET nagradio škole iz Niša i Leskovca

NIŠ/LESKOVAC – Osnovna škola “Stefan Nemanja” iz Niša dobila je sportsku opremu kao pobednici kreativnog konkursa EKO PAKET., koji je sproveden u sklopu međunarodnog programa – EKO ŠKOLE.

Tri najbolja i najkreativnija učenika dobila su kao nagradu bicikl, a utešnu nagradu dobili su đaci iz OŠ “Vožd Karađorđe” iz Leskovca – jednodnevni obilazak postrojenja za reciklažu upotrebljene Tetra Pak® ambalaže, Brzan Plast.

Nagrade, odnosno sertifikate je dobitnicima danas u prostorijama Udruženja novinara Srbije uručila – Ljubica Naumović, predstavnica kompanije Tetra Pak, koja je nosilac projekta, dok je nacionalni operater programa udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine.

U projektu EKO PAKET ove školske godine učestvovala su deca iz 31 obrazovane ustanove, a radove na konkurs poslala su deca iz 26 njih. Predškolci i učenici od prvog do šestog razreda osnovne škole (podeljeni u dve uzrastne kategorije) imali su kreativni zadatak: izrada upotrebnih predmeta od upotrebljene Tetra Pak ambalaže dok su učenici sedmog i osmog razreda, srednjoškolci i studenti imali za zadatak: izradu upotrebnih predmeta ili video, fotografiju, članak ili poster na temu: „Životni ciklus Tetra Pak ambalaže“. Na adresu Ambasadora stiglo je preko 600 pojedinačnih i grupnih radova.

(Kraj)