FK Radnički: Trener Đuričić najavljuje velike promene

Novi trener fudbalskog kluba Radnički iz Niša Milan Đuričić najavio je danas velike promene u ekipi, kako bi ovom timu vratio stari sjaj.

„Obaveza Radničkog je da uvek pobedjuje i da igra dobar fudbal. To je odlika velikih i odgovornost velikih. Tako ćemo se postaviti i to ćemo zahtevati od igrača“, rekao je Djuričić u prvom obraćanju medijima kao trener Radničkog.

Djuričić je na klupi Radničkog zamenio austrijskog trenera Petera Pakulta, koji je napustio klub početkom septembra. Pakult je otišao iz Radničkog posle tri meseca i sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom.

Djuričić je dodao da Radnički za njega predstavlja izazov.

„Radnički ima ozbiljan igrački kadar koji igra nezreo fudbal, tako da će moja prva misija biti da postane tim“, izjavio je Djuričić.

Predstavljajući novog šefa stručnog štaba, sportski direktor kluba Marko Jovanović ocenio je da se radi o izuzetnom stručnjaku koji će vratiti pobednički niz Radničkom.

„Nadamo se da će Radnički zaigrati onako kako svi očekuju – meraklijski“, rekao je Jovanović.

U Radničkom su najavili da će Djuričićevi asistenti u stručnom štabu biti Ivan Jević i Boban Dmitrović, a za rad sa golmanima biće zadužen Miroslav Stanković.

Radnički će u četvrtak od 12 časova odigrati kontrolnu utakmicu protiv Slavije u Sofiji.

Posle 12 kola u Super ligi Srbije Radnički zauzima šesto mesto na tabeli sa 21 bodom.

 

Foto: Niske vesti