Forum žena SNS-a: Žene u politici su na meti napada, naše je da se borimo

Što se tiče Srpske napredne stranke, mi imamo jasan cilj i naša borba je tokom svih ovih godina postojanja jasna i naši lideri su uvek nas žene stavljaju ispred i na odgovornim pozicijama, to je jako dobro, jer tako se mi međusobno borimo za ostvarenje mnogih prava. Borba postoji, konkretno žene u politici jesu na meti napada drugih ljudi, same opozicije, ali to je valjda u našoj biti , naše je da se borimo i dalje, rekla je predsednica Foruma žena SNS-a u Leskovcu Kristina Vasiljković.

Odgovarajući na pitanje novinara o sve učestalijim napadima na žene u politici u poslednjih godinu dana, Vasiljkovićeva je istakla da joj je žao što tako javno trpe to nasilje jer su javno izložene u politici i medijima.

“Lako je reći “eto je ona ima lepu šminku, lepu frizuru”, ali iza svake od nas iz ove naše organizacije stoji veliki rad i nije to samo šminka, već je ozbiljan posvećen rad i zato kažemo da mi žene imamo to u sebi i istrajne smo”, odgovorila je Vasiljkovićeva.

Inače, članice ovog Odbora delile su danas tradicionalno cveće ženama grada Leskovca na platou Leskovačkog kulturnog centra zajedno sa predsednikom Gradsko odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu Goranom Cvetanovićem.

U ime svih članova Gradskog odobra SNS- a, Kristina Vasiljević je poželela svim damama srećan praznik i osvrnula se na godinju koja za nama, rekavši da je ovo prilika da se zapitaju šta su uradile tokom cele godine koja nije bila laka ni za koga.

“Mogu da kažem da pasivne nismo bile, tokom cele godine se radilo, osluškivale smo potrebe naroda, cela godina nam je protekla u organizovanju humanitarnih akcija i posetama mnogim porodicama, kako u Leskovcu tako i u drugim naseljenim mestima i pružajući im svaku vrstu pomoći koja je bila potrebna u ovim teškim vremenima”, podsetila se ona i dodala da je podela cveća jedan mali znak pažnje, ali za ženu bitan i značajan.

Njihovi članovi će danas cveće deliti na više lokacija u gradu, kako bi, kako je dodala, ulepšali damama ovaj dan.

“Kada smo u pitanju mi žene i rodna ravnopravnost za koju se i dalje borimo, iako smo se većim delom izborile, kada je u pitanju naša zemlja Srbija u odnosu na druge zemlje po kvanitetu što se tiče rodne ravnopravnosti mi smo uspele i izborile se, nas žena ima svuda, u parlamentu, u politici i dobro je da smo stvorile tu moućnost da se naš glus čuje”, poručila je predsednica Gradskog odbora Foruma žena SNS-a.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

8 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Luka
08.03.2021. 13:46

Zene… majke,kraljice prave lavice uvek spremne da podnesu svaku zrtvu

Noka
08.03.2021. 13:47

Nastavite tako kao i do sada,VREDNO IMARLJIVO!!!
SREĆAN VAM DAN ŽENA!!!

Marina V.
08.03.2021. 13:48

Srecan praznik svim damama!
Lepa tradicija gradonacelnika, znak paznje i postovanja.
Hvala

Fratelo
08.03.2021. 13:49

Kao i uvek, Forum žena Srpske napredne stranke damama poklanja pažnju na Dan zena. Danas, u vremenu pandemije, ova akcija znači mnogo više od same podele ruža jer poruka koje šalju ove žene je izuzetno snažna. Drage dame, srecan vam praznik!

Mrštanac
08.03.2021. 13:50

Srećan 8. mart svim zenama, nastavite sa svojom borbom na svim poljima. Potrebna je ravnopravnost polova, potrebne su zene na odgovornim pozicijama.

macolini
08.03.2021. 13:56

Sve pohvale za forum zena i srecan Vam praznik.

MASIMO
08.03.2021. 14:03

Podrška Forumu žena SNS GrO Leskovac, koje iz godine u godinu daju maksimalnu podršku.
Drage žene, srećan vam praznik.

Boka
08.03.2021. 14:04

Biti zena u politici nije nimalo lako. Kod nas jos uvek vladaju tradicionalni obrasci gde se mesto zene vidi u kuci da brine o porodici. Tako da se zene u politici posmatraju sa predrasudama da im tu nije mesto. Danasnje zene su itekako sposobne i pored brige o porodici da se bave i politikom i na taj nacin izbore za jos veca prava zena. Zato danas imamo puno zena na rukovodecim pozicijama koje su pokazale da itekako mogu da se nose sa odgovornoscu i opravdale mesto i poverenje koje im je ukazano.