Gimnazijalci osvetlali obraz školi

Na takmičenju iz oblasti turizma pod nazivom “Suveniri – promocija turizma i lokalnih identiteta”, u organizaciji Univerziteta Singidunum u Nišu, dve ekipe iz pirotske Gimnazije su podelile prvo mesto i ubedljivo pobedile u konkurenciji od 16 ekipa iz istočne Srbije. 

Učenice trećeg razreda Sara Dragojevići, Mina Jovanović i Dunja Đordjević, i četvrtog razreda Hristina Nikolić i Milja Nikolić su sa svojim mentorom, profesorkom geografije Bratislavom Colić kao glavnu nagradu dobile studijsko putovanje u Dubrovnik, Sarajevo, Trebinje i Mostar koje ce se organizovati 31. maja ove godine.

Na Međuokružnom takmičenju iz hemije koje je prošle subote održano u niškoj Gimnaziji „Bora Stanković“, učenici Gimnazije Pirot Vladan Vasić , učenik drugog razreda, Aleksa Stojiljković, učenik trećegrazreda i Nikola Manić, učenik četvrtog razreda izborili su plasman na republičko takmičenje koje će se od 11. do 13. maja održati na Hemijskom fakultetu u Beogradu.

Mentori takmičara su profesori hemije Brankica Savić i Nemanja Jonić.

Na Okružnom takmičenju Književna olimpijada koje je održano u Gimnaziji Pirot Ljubica Mladenović, učenica prvog razreda i Ana Radovanović, učenica trećeg razreda, plasirale su se na republičko takmičenje koje će 13. maja biti organizovano u Sremskim Karlovcima. 

Mentori takmičarki su profesorke Biserka Kostić i dr Suzana Jovanović.