Grad Leskovac raspisao konkurs za energetsku efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama

Gradsko veće grada Leskovca donelo je odluku da raspiše Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama na teritoriji grada Leskovca za 2021.godinu, a rok za prijavu je 27. septembar.

Pravo učešća na Javnom konkursu imaju svi zainteresovani građani i stambene zajednice koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom i ovim Javnim pozivom, a  to su:

Da je podnosilac prijave vlasnik sa mestom prebivališta u porodičnoj kući ili u stanu za koji podnosi prijavu (prema rešenju za porez ili fotokopije lične karte); da poseduje jedan od sledećih dokaza za stambeni objekat: dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o izgradnji, građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak obezbeđenja dozvole, građevinsku dozvolu dobijenu iz postupka legalizacije ili rešenja o ozakonjenju, da je stambena zajednica upisana u odgovarajući registar (samo za prijave stambenih zajednica).

Podnosilac prijave je potrebno da dostavi sledeću dokumentaciju: Za građane vlasnike porodičnih kuća ili stanova prijava mora da sadrži:1)      potpisan i popunjen Prijavni obrazac (Prilog 1) za sufinasiranje mera energetske efikasnosti u tri primerka ( jedan original i dve kopije); 2)  fotokopiju lične karte sa adresom prebivališta ili očitana lična karta podnosioca zahteva; 3)  fotokopije ličnih karata sa adresom prebivališta ili očitane lične karte za sve članove domaćinstva; 4) predračun (profaktura) sa količinom i cenom za opremu sa ugradnjom koju građanin dobija od  jednog od privrednih subjekata (izvođača radova) sa liste (Prilog 2) koju je objavio Grad a koju građanin izabere sa liste; 5)  kopiju rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu za prethodnu godinu (radi utvrđivanja tačne površine); 6) uverenje o izmirenim poreskim obavezama; 7)  kopiju građevinske dozvole ili drugi dokument kojim se dokazuje legalnost objekta; 8)  fotokopiju računa za utrošenu električnu energiju za stambeni objekat  za koji se konkuriše za prethodni mesec.

B) Za stambene zajednice stambenih zgrada prijava mora da sadrži: 1) dokaz o registraciji Stambene zajednice; 2) saglasnost stambene zajednice za predloženu meru uz zapisnik sa sednice;

3)  potpisan i popunjen Prijavni obrazac (Prilog 1A) za sufinasiranje mera energetske efikasnosti ; 4)      predračun (profaktura) sa količinom i cenom za opremu sa ugradnjom koju građanin dobija od  jednog od privrednih subjekata(izvođača radova) sa liste (Prilog 2) koju je objavilo/la Grad/Opština a koju građanin izabere sa liste; 5)  rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu za svaki stan koji je dao saglasnost (radi utvrđivanja tačne površine); 6) potvrda/dokaz o redovnom izmirivanju obaveza za 2020. godinu po osnovu poreza na imovinu za svaki stan koji je dao saglasnost; 7)  kopiju građevinske dozvole ili drugi dokument kojim se dokazuje legalnost objekta ili dokaz da je započet proces legalizacije/ozakonjenja; 8)  fotokopiju računa za utrošenu električnu energiju za svaki stan stambene zgrade koji je dao saglasnost; 9)  lista članova stambene zajednice sa fotokopijom ličnih karata za svakog člana stambene zajednice sa jasno vidljivom adresom stanovanja; 10) spisak svih stanara stambene zgrade sa kopijama lične karte gde se vidi adresa stanovanja;

Prijave se dostavljaju lično na šalteru pisarnice broj 16 Gradske uprave, u Gradskom uslužnom centru ili preporučenom poštom na adresu: Grad Leskovac, Gradska uprava- Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj – Grupa poslova za energetsku efikasnost, Komisija za pregled i ocenu podnetih zahteva za sufinansiranje mera energetske sanacije, Trg Revolucije 45, 16 000 Leskovac

Odluku o raspisivanju Javnog konkursa preuzeti OVDE, a kompletan tekst Javnog konkursa OVDE.

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar