HRABRA NIŠLIJKA Lopov joj stavio nož pod grlo, a ona mu nije ostala dužna

Nisam uopšte razmišljala da mogu da budem povređena. Gledala sam da me ne povredi, ali sam gledala i da u kasi ostane nešto za sutra, ovako za Blic počinje priču Dragana Veličković (40) hrabra radnica trafike „DMN“ u niškom naselju Branko Bjegović, koju je sinoć naoružani razbojnik pokušao da opljačka.

Dragana se oštro suprotstavila razbojniku koji joj je držao nož pod grlom i pokušavao da otme novac iz kase i uz dosta sreće uspela da prođe nepovređena, ali je fizički daleko snažniji naoružani razbojnik uspeo da pobegne sa manjom svotom novca i za njim policija intenzivno traga.

Kako je ispričala, kada je sinoć oko 22.55 časova sakupljala novine sa šaltera trafike, videla je muškarca sa kapom i šalom kako prilazi iz pravca Pribojske ulice.

“Zatražio je jedno pivo od dva litra. Ostavila sam flašu na pult i krenula nazad u trafiku. Izgledao mi je sumnjivo odmah pa sam brzim korakom ušla u kiosk, sela i otvorila šalter. Međutim, videla sam da je flaša ostala da stoji onako kako sam je ostavila, ali da njega nema. Bacila sam pogled na kamere i videla da ga nema nigde u vidokrugu i baš u tom momentu sam čula kako se otvaraju vrata i on ulazi sa nožem u rukama”, opisuje ona.

Nož koji je razbojnik držao imao je sečivo dugačko desetak centimetara, a zatim joj je tiho rekao da mu da novac.

Ona mu se suprostavila i tada je počela prava drama i lavovska borba za život.

“Rekla sam mu: „Ma izlazi odavde, skloni se“ i krenula prema njemu. Prosto sam htela da me ga izguram. Međutim, on  je krenuo na mene. Nasrnuo je i stavio mi levom rukom mi je stavio nož pod grlo. Sečivo mi nije bilo baš ispod vrata ali je bilo dovoljno blizu. Gledala sam nisko u nož sve vreme da me ne povredi, a rukom ga gurala da što manje može da dohvati  novčanica. Štitila sam našu imovimu, šta sam drugo mogla”,  kazala je ova hrabra žena.

Kako dalje opisuje, nekako se oslobodila da joj njegova ruka i nož više ne budu pod gušom i pružila još jači otpor.

“Vukla sam ga za tu ruku, a on se nekako okrenuo, izvukao fioku, a ja sam pala. Brzo sam ustala i potrčala za njim i videla sam kako je pobegao Pribojskom ulicom. Tada sam počela da vičem i dozivam pomoć”, priseća se hrabra Dragana.

Policija traga za napadačem

Kako saznaje Blic, slučaj je prijavljen niškoj policiji koja je obavila uviđaj i obavestila Osnovno javno tužilaštvo o svemu.

“Policija preduzima sve mere iz svoje nadležnosti kako bi slučaj bio rasvetljen, a počinilac uhvaćen”, kažu u MUP-u.

FOTO: Blic