Humana akcija Piroćanca koji živi u Holandiji

PIROT – Na inicijativu Piroćanca Vladana Mijalkovića koji živi i radi u Holandiji, vlasnici fabrike obuće braća  Klerx Nico i Hans  obezbedili su 830 pari dečje obuće.

 Danas su 230 dece iz socijalno ugroženih porodica dobilo po par obuće za zimu.  

Nadam se da će par cipela mališanima ulepšati dan i da će lakše podneti hladne dane. Ove akcije ne bi bilo bez mojih gazdi i prijatelja braće Klerx- napisao je na Fejsbuku Vladan Mijalković.

Vrednost ove donacije je oko 8.000 evra.

Hvala Mijalkoviću  i vlasnicima fabrike u kojoj on radi. Ovu ideju nam je letos tokom boravka u rodnom gradu saopštio i ona se danas realizuje. Opština je pomogla logistički celu akciju- kaže predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Akciju podele obuće sprovodi Crveni krst koji je sa Centrom za socijalni rad u Pirotu sačnio spiskove dece.

Dobro je kad smo svi zajedno na istom zadatku, Crveni krst, opština i donatori. Ova pomoć nam puno znači za decu kojima je pomoć neophodna- kaže sekretar Crvenog krsta u Pirotu Sanja Stanković.

Roditelji Vladana, Rosa i Slobodan Mijalković nisu krili zadovoljstvo zbog ove humane akcije i podele obuće koja je organizovana u Sportskoj hali ’’Kej’’.

Letos je naš sin dolazio u Pirot i sa čelnicima opštine dogovorio detalje oko prevoza  obuće. Sve se to na lep način završilo danas i presrećni smo zbog toga što su pirotska deca dobila obuću na poklon- kaže Vladanov otac Slobodan.

 

(kraj)paz/ena