Istraga NATO bombardovanja PRVA LOKACIJA VRANJE

Nakon odluke Narodne skupštine da se formira Komisija za utvrđivanje posledica bombardovanja, predloženi su članovi tog tela i, kako kažu, čim poslanici potvrde sastav, počeće da rade.

Vranje će biti prva lokacija koju će obići.

Posle konstituisanja Komisije za utvrđivanje posledica bombardovanja, održaćemo sastanak sa relevantnim institucijama”, izjavio je danas na RTS-u predsednik komisije Darko Laketić.

Ukazuje da će nakon konstituisanja komisije biti održan sastanak sa svim predstavnicima relevantnih institucija. Zatim će ići na teren.

„Kao što sam rekao u parlamentu, slede obilazak i potvrđivanje lokacija”, rekao je Laketić.

On je istakao da će ići i na Kosovo i Metohiju, u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244

Prva lokacija koju će, kaže, obići biće opština Vranje i to devet lokacija koje su definisane kao kontaminirane.

Rok za podnošenje prvog izveštaja je 2020 godina. Komisija će raditi po uzoru na italijansku, koja je dokazala da su mnogi vojnici koji su boravili na KiM oboleli od malignih bolesti.

Za zamenika predsednika komisije predložena je poslanica SNS-a Ivana Stojiljković. Iz iste partije u komisiji bi mogao da se nađe i Milovan Drecun, navodi RTS. Iz redova SPS-a predložena je poslanica Danijela Stojadinović, iz DS-a Gordana Čomić. Kao predstavnik Dveri predložen je poslanik Dragan Vesović, a radikala Dubravko Bojić. Njih je predložio predsednik Komisije Laketić