Izabrani bendovi za „Medijana Balkanrok festival“

Pet bendova iz Niša nastupiće u takmičarskom delu „Medijana Balkanrok festivala“ koji će se održati 18. septembra u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja „Balkanrock“.

„Balkanska pravila“, „Dexter“, „Red River Valley“, „Bitange“ i „Boy Jan“ predstaviće se na Amfiteteatru na Keju pored Nišave od 21 sat.

„Trudili smo se da izaberemo raznolike bendove tako da svirka bude što raznovrsnija. Gledali smo da snimci koje su nam dostavili nisu plagijati i da ne liče na mnogo poznate kompozicije, izjavio je predsednik Komisije za izbor bendova Dragan Aranđelović, uz napomenu da je ocenjivan i kvalitet muzičara, odnosno instrumentalista, članova bendova.

Na konkurs „Medijaninog Balkanrok festivala“ prijavili su se i bendovi : „Slobodan Aleksić“, „Strujni udar“ i „Vremeplov“, ali oni ovoga puta nisu ušli u uži izbor. U revijalnom delu festivala koji se održava po šesti put nastupiće „Kolja i grobovlasnici“.

Tri najbolja benda nagrađuju se snimanjem po tri numere u profesionalnom studiju, kao i nastupom u zatvorenom prostoru naredne godine.

Svi učesnici dobijaju po neku nagradu, čime bivaju nagrađeni za trud i vreme koje su posvetili korisnom hobiju a mnogi od njih i budućem zanimanju.